کد مطلب: 346917
استاديار مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي چهارمحال و بختياري:
«کينوا»، گياهي اقتصادي براي کشت در چهارمحال‌وبختياري
تاریخ انتشار : 1404/02/07 09:27:47
نمایش : 12
استاديار مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي چهارمحال و بختياري گفت: براساس تحقيقات انجام شده، «کينوا»، به‌عنوان يک گياه مقاوم و اقتصادي براي کشاورزي منطقه معرفي شده است.
به گزارش هفت چشمه؛ علي مرشدي در گفتگو خبرنگار پايگاه خبري تحليلي «جهانبين نيوز»، اظهار کرد: پژوهش جديد مرکز تحقيقات کشاورزي چهارمحال و بختياري نشان مي‌دهد که «کينوا» (رقم Q29) با عملکرد بالا و نياز آبي کم، گزينه‌اي مناسب براي کشت در اين استان است.

وي تصريح کرد: بر اساس اين تحقيق که طي دو سال زراعي انجام شد، «کينوا» با ميانگين عملکرد ۳ هزار و ۱۴۰ کيلوگرم در هکتار و نياز آبي تنها ۴۱۵ تا ۴۲۰ ميلي‌متر در طول دوره رشد، به‌عنوان يک گياه مقاوم و اقتصادي براي کشاورزي منطقه معرفي شده است.

استاديار بخش تحقيقات خاک و آب مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي چهارمحال و بختياري بيان داشت: اين گياه که منشأ آن آمريکاي جنوبي است، به دليل تحمل شرايط سخت محيطي مانند شوري خاک و کم‌آبي، مي‌تواند جايگزين مناسبي براي محصولات پرآب‌بر باشد.

مرشدي اضافه کرد: «کينوا» نه‌تنها از نظر عملکرد دانه و وزن هزار دانه (حدود ۲ هزار و ۹۰۰ ميلي‌گرم) رضايت‌بخش است، بلکه با دوره رشد ۱۰۰ روزه و ضريب گياهي مناسب (۰/۵ تا ۱/۲ در مراحل مختلف)، مديريت آبياري را نيز تسهيل مي‌کند و اين ويژگي‌ها آن را به گزينه‌اي ايده‌آل براي تنوع‌بخشي به الگوي کشت استان تبديل کرده است.

وي افزود: با توجه به تغييرات اقليمي و کاهش منابع آبي، توسعه کشت گياهان کم‌نياز مانند «کينوا» مي‌تواند به افزايش درآمد کشاورزان و امنيت غذايي کمک شاياني کند.

استاديار بخش تحقيقات خاک و آب مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي چهارمحال و بختياري عملکرد بالا، نياز آبي کم، تحمل به شوري و شرايط نامساعد محيطي، دوره رشد کوتاه (۱۰۰ روز) و قابليت کشت در اراضي کم‌بازده را از ديگر مزاياي اين گياه عنوان و تاکيد کرد: با توجه به نتايج اين تحقيق، مرکز تحقيقات کشاورزي چهارمحال و بختياري برنامه‌ريزي براي ترويج کشت «کينوا» در ميان کشاورزان منطقه را آغاز کرده است و انتظار مي‌رود با گسترش کشت آن هم تنوع محصولات زراعي افزايش يابد و هم بهره‌وري آب در بخش کشاورزي بهبود پيدا کند.

مرشدي در انتها خاطرنشان کرد: کشاورزان علاقه‌مند مي‌توانند براي دريافت اطلاعات بيشتر به مراکز خدمات جهاد کشاورزي استان مراجعه کنند.

انتهاي خبر/1026ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg