کارشناس بهداشت حرفه اي شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردل گفت:ماهيان قرمز مانند ساير موجودات زنده داراي بيماريهاي مشترک با انسان هستند و بيماريهاي پوستي و قارچي از طريق اين ماهيان قابل انتقال به انسان هستند.
اصغر احمدي کارشناس بهداشت حرفه اي شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردل در گفتگو با خبرنگار
هفت چشمه اظهار کرد: ماهي قرمز به عنوان نماد نوروز و سفره هفتسين، جاي خودش را در خانههاي ايرانيان باز کرده است و شايد بتوانيم بگوييم غير ممکن است که در ايام نوروز به خانه يک ايراني برويم و ماهي قرمزي در آن نبينم اما اين مسئله باعث نميشود که از خطرات ناشي از اين ماهيان غافل شويم.
وي ادامه داد: نگهداري ماهي قرمز ميتواند باعث انتقال بيماريهايي شود، مثلا وقتي دست فرد با بدن ماهي قرمز بيماري برخورد کند ميتواند نقش زيادي در انتقال انواع بيماري خصوصا بيماريهاي پوستي و قارچي به فرد داشته باشد؛ همچنين آلودگيهايي که از طريق فضولات ماهي وارد آب ميشود نيز ميتواند باعث ايجاد برخي از انواع بيماريهاي پوستي شود.
احمدي افزود : با همه هشدارهايي که نسبت به خطرات ماهي قرمز وجود دارد و بايد جدي هم گرفته شوند، اما اگر نکات و اصول بهداشتي را در چگونگي برخورد با اين آبزيان قرمز رعايت کنيم هيچ خطري براي افراد بهوجود نخواهد آمد.
وي بيان کرد: در پايان تعطيلات عيد نوروز که معمولا خانوادهها اين ماهيان را در آبهاي آزاد رها ميکنند نيز بايد نکتهاي را يادآور شويم؛ رهاسازي اين ماهيان در آبهاي جاري داراي موجودات زنده با اکوسيستم خاص به هيچ وجه کار درستي نيست، چرا که اين ماهيان قرمز بر خلاف ظاهر خود خصوصيات تهاجمي دارند و ميتوانند به اکوسيستمهاي حساس ضربههاي جبران ناپذيري بزنند و آنها را نابود کنند.
انتهاي خبر/570ه