بزرگ شدن غده پروستات بيماري شايعي در مردان سالمند است که با مراجعه به پزشک به راحتي درمان ميشود، متخصصان طب سنتي ايراني نيز راهکارهاي ساده و در دسترسي براي درمان خانگي اين بيماري ارائه ميکنند.
به گزارش هفت چشمه، پروستات غدهاي است که در تمام مردان زير مثانه روي کف لگن قرار دارد و مجراي خروج ادرار که از مثانه شروع ميشود از ميان آن عبور ميکند.
بزرگ شدن غده پروستات باعث ايجاد اختلال در ادرار کردن به ويژه در مردان سالمند بالاي 60 سال ميشود، به دليل افزايش اميد به زندگي و طول عمر مردان در سالهاي اخير ميزان بروز بيماري خوش خيم پروستات نيز افزايش يافته است.
بزرگي پروستات به چه معناست؟
بزرگي خوش خيم پروستات به معني درگيري پروستات با منشا غير سرطاني است که تقريباً در تمام مردان با افزايش سن اتفاق ميافتد. به عبارت ديگر با حرکت فرد به سمت سالمندي غده پروستات به طور آهسته رشد کرده و بزرگ ميشود. پروستات بزرگ شده موجب ايجاد وقفه در جريان ادرار شده و باعث ايجاد مشکل در ادرار کردن ميشود.
علائم بزرگي پروستات چيست؟
علائم بزرگي خوش خيم پروستات معمولاً بعد از 50 سالگي شروع ميشود و بيش از نيمي از مردان در 60 سالگي و تا 90 درصد مردان در 70 و 80 سالگي علائم اين بيماري را تجربه خواهند کرد. اکثر علائم بزرگي خوش خيم پروستات به تدريج شروع ميشود و پس از چند سال بدتر ميشود، شايعترين علائم آن شامل موارد زير است:
- تکرر ادرار خصوصاً در شب
- آهسته يا ضعيف شدن جريان ادرار وجود اشکال و يا نياز به زور زدن در شروع جريان ادرار حتي وقتي احساس پر بودن مثانه وجود دارد
- قطع شدن جريان ادرار
- قطره قطره شدن انتهاي ادرار
- عدم تخليه کامل مثانه
عوارض بزرگي خوش خيم پروستات چيست؟
اگر بزرگي خوش خيم پروستات شديد باشد و درمان نشود بعد از مدتي ميتواند در برخي از بيماران مشکلات جدي و مهمي ايجاد کند. از جمله:
- انسداد ناگهاني و تدريجي ادرار
- قطع ناگهاني يا تدريجي کامل و در اغلب موارد دردناک جريان ادرار
- آسيب به مثانه يا کليه
- عفونت مجاري ادراري
- سنگهاي مثانه
راه تشخيص بزرگي خوش خيم پروستات
براي تشخيص بزرگي خوشخيم پروستات بايد حتماً به پزشک مراجعه کنيد، پزشک از طريق معاينه يا سونوگرافي يا با اندازهگيري حجم ادرار باقيمانده ميتواند اين بيماري را تشخيص دهد.
روشهاي درمان خانگي بزرگي پروستات
روشهاي رايج درمان بزرگي خوش خيم پروستات شامل تغيير شيوه زندگي و درمان دارويي و جراحي است اما طب سنتي ايراني راهکارهايي براي درمان اين بيماري به روش خانگي دارد که در کنار مراجعه به پزشک ميتواند کمک کننده باشد؛ اين توصيهها در ادامه آمده است:
انتهاي پيام/