عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي کردستان به بررسي بهترين روشها براي پيشگيري از بيماريهاي قلبي پرداخته و تأکيد کرده است که فعاليتهاي هوازي و تقويت عضلات، همراه با يک رژيم غذايي مناسب، ميتوانند سلامت قلب را به طور چشمگيري ارتقا دهند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي«
هفت چشمه» به نقل از خبرنگار پايگاه خبري تحليلي «
کردتودي»، ورزش، همچون نسيمي لطيف و شگرف، در دل زندگي بانوان وارد ميشود و با هر حرکت، جسم و روح آنان را بهسوي کمال و توازن هدايت ميکند.
در دنياي پرشتاب امروز، جايي که فشارهاي اجتماعي، خانوادگي و شغلي همواره بر دوش بانوان سنگيني ميکند، ورزش بهعنوان پناهگاهي امن و آرامشبخش، همچون چراغي در تاريکي ميدرخشد و سلامت جسم و روح آنان را تضمين ميکند.
ورزش براي بانوان نه تنها بهعنوان راهي براي حفظ تناسب اندام، بلکه بهعنوان ابزاري براي تسلط بر استرس و اضطرابهاي روزمره شناخته ميشود.
بهترين ورزش براي سلامت بانوان بايد بهگونهاي باشد که نه تنها جسم را قوي و مقاوم سازد، بلکه روح را نيز از فشارهاي روزمره آزاد کند.
در اين ميان،
ورزشهاي هوازي همچون دويدن، پيادهروي سريع يا دوچرخهسواري از جمله انتخابهاي ايدهآل هستند، اين ورزشها بهطور خاص به تقويت قلب و ريهها کمک کرده، انرژي و نشاط فراواني به بدن ميبخشند
ورزشهاي
شنا و
پيلاتس نيز در تقويت عضلات عميق بدن و بهبود وضعيت فيزيکي بدن نقش بسزايي دارند، شنا با حرکت در آب نهتنها براي تقويت عضلات مفاصل و استخوانها مفيد است، بلکه از نظر رواني نيز به تسکين استرس و افزايش احساس راحتي در بدن کمک ميکند.
در نهايت، براي بانوان هر ورزشي که با آن احساس راحتي و شادابي داشته باشند، بهترين گزينه است.
ورزش بايد بهعنوان يک بخش جداييناپذير از زندگي روزمره در نظر گرفته شود، تا علاوه
بر تقويت جسم، بتواند به ايجاد آرامش در روح و روان نيز کمک کند.
ورزش و سلامت بانوان
به گفته محمد کريمي متخصص قلب و هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي کردستان؛ بهترين راهکار براي جلوگيري از مشکلات قلبي ورزش و انجام فعاليتهاي بدني منظم است.
وي تاکيد کرد: ورزش منظم با شدت متوسط يکي از موثرترين روشها براي حفظ سلامت قلب است.
کريمي ميگويد: توصيه ميشود هر فرد روزانه بين ۳۰ تا ۴۵ دقيقه ورزش کند و حداقل پنج روز در هفته به فعاليت بدني بپردازد.
اين متخصص همچنين رعايت يک رژيم غذايي سالم را به عنوان يک عامل کليدي در پيشگيري از بيماريهاي قلبي معرفي کرد و افزود: مصرف مواد غذايي سالم و ارگانيک، ميوه و سبزيجات تازه و همچنين حفظ وزن در محدوده استاندارد، تاثير بسزايي در جلوگيري از بروز مشکلات قلبي دارد.
کريمي دوري از دخانيات، کنترل استرس و مراجعه به پزشک در صورت بروز علائم هشداردهنده قلبي را از ديگر نکات حياتي در پيشگيري از بيماريهاي قلبي برشمرد و گفت: توجه به اين عوامل ميتواند به ميزان زيادي خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را کاهش دهد.
اين هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي کردستان در ادامه، در پاسخ به سوالي درباره بهترين ورزش براي بيماران قلبي، گفت: ورزشهاي هوازي بهترين گزينه براي بهبود و تقويت عملکرد قلب هستند. پيادهروي ساده يا دويدن آرام به مدت ۳۹ تا ۴۵ دقيقه، پنج بار در هفته، براي کساني که سابقه مشکلات قلبي دارند، بسيار توصيه ميشود.
کريمي همچنين بر اهميت ورزشهاي تقويتکننده عضلات تاکيد کرده و افزود: ورزشهايي مثل راه رفتن در آب يا ورزشهاي مقاومتي دو بار در هفته، ميتوانند به بهبود کيفيت زندگي کمک کنند.
وي در پايان يادآور شد که با توجه به شرايط خاص هر بيمار، مشاوره با پزشک معالج قبل از آغاز هر نوع فعاليت ورزشي الزامي است تا از بروز مشکلات احتمالي جلوگيري شود.
اين گفتگو بيانگر اهميت ورزش منظم، تغذيه سالم و مديريت استرس در حفظ سلامت قلب و پيشگيري از بيماريهاي قلبي است.
لذا براي بانوان، ورزش بهويژه در دورانهاي مختلف زندگي، از جواني تا ميانسالي و حتي کهنسالي، نقش بسزايي در حفظ سلامتي ايفا ميکند، از تقويت سيستم ايمني تا پيشگيري از بيماريهاي مزمن و کاهش ريسک ابتلا به بيماريهاي قلبي، ورزش به يک ضرورت تبديل شده است.
اين نهفقط يک فعاليت فيزيکي، بلکه يک انتخاب آگاهانه براي زندگي بهتر و سالمتر است.
انتهاي خبر/