تيم ملي وزنهبرداري کشورمان عليرغم استفاده از مليپوشان جوان، در مسابقات جهاني عملکرد خوبي از خود برجاي گذاشت.
به گزارش خبرنگار ورزشي «
هفت چشمه» به نقل از
شبکه اطلاعرساني دانا؛ تيم ملي وزنهبرداري کشورمان در مسابقات قهرماني جهان ۲۰۲۴ - بحرين با ثبت نتايجي تاريخي و مثالزدني، بهعنوان نايبقهرماني تيمي دنيا دست يافت. شاگردان نواب نصيرشلال در اين دوره از رقابتها موفق به کسب يک مدال طلا، ۳ نقره و ۶ برنز شدند و با ۵۴۷ امتياز پس از چين، بر سکوي دوم جهان قرار گرفتند.
اين افتخار در حالي رقم خورد که پسران ايران تنها ۶ امتياز از چين کمتر بهدست آورده بودند. پيش از اين ايران در ۲۰۱۷ آناهايم آمريکا به مقام قهرماني جهان و در ۲۰۲۱ تاشکند و ۲۰۱۱ پاريس هم به مقام نايبقهرماني رسيده بود اما هيچکدام از اين عناوين با ميانگين سني جوان به دست نيامده بودند و نايبقهرماني تيم نصيرشلال با ميانگين سني ۲۲ سال به دست آمده است.
اگر چه تيم ملي وزنهبرداري ايران در بحرين فقط يک مدال طلا گرفت و در برخي اوزان هم نتيجه قابلقبولي به همراه نداشت اما مدال طلاي دوضرب براي ايران در غياب لاشا تالاخادزه گرجستاني و توسط عليرضا يوسفي، هرکول جوان و ۲۱ ساله کشورمان با پاي مصدوم کسب شد که خود ميتواند نويد ظهور يک حسين رضازاده يا بهداد سليمي ديگر را برايمان به همراه داشته باشد.
مدال طلاي دو ضرب از سال ۲۰۱۵ در اختيار لاشا تالاخادزه بود و او در تمامي اين سالها اجازه نداده بود اين مدال به وزنه بردار ديگري برسد، اما اين بار عليرضاي ۲۱ ساله ايران در غياب غول گرجي و در جنگ با ديگر غولهاي دسته فوقسنگين قهرماني جهان، اين مدال باارزش را از چنگ ساير رقبا بيرون کشيد و به دست گرفت.
يوسفي با مهار اين وزنه موفق شده وزنهاي مهار کند که ۴ و ۷ کيلوگرم سنگينتر از وزنههاي مهار شده توسط تالاخادزه در المپيک ريودوژانيرو و پاريس است. يوسفي ۵ کيلوگرم با رکورد فعلي دوضرب جهان که توسط تالاخادزه ثبت شده فاصله دارد و به نظر ميرسد او بتواند در سالهاي آينده رکوردي فراتر از دستاورد غول گرجي در رقابتهاي قهرماني جهان ۲۰۲۱ ثبت کند.
علي داودي در المپيک پاريس موفق شد با رکورد مجموع ۴۴۷ کيلوگرم در رتبه چهارم قرار گيرد و در نزديک به ۴ ماه با ۱۲ کيلوگرم بهبود رکورد، به عنوان نقره مجموع رقابتهاي قهرماني جهان دست يافت. داودي نسبت به رقابتهاي المپيک، يک کيلوگرم در تکضرب و ۱۱ کيلوگرم در دوضرب رکوردش را بهبود داده و به نظر ميرسد تا المپيک ۲۰۲۸ بايد شاهد رقابت زيبايي ميان او و عليرضا يوسفي باشيم.
اگر چه تيمي جوان به بحرين رفت اما براي مثال ميرمصطفي جوادي نتيجه نگرفت و دور از انتظار بود؛ يا افت وزنهبرداري ايران در اين سالهاي اخير و عملکرد ضعيف پولادمردان در بازيهاي آسيايي هانگژو و المپيک پاريس انتقادهاي زيادي را به فدراسيون وزنهبرداري و سجاد انوشيرواني وارد کرد که واکنش او را هم به کرات در پي داشت.
بهنظر ميرسد حالا ۲ آوردگاه بسيار مهم براي پولادمردان وزنهبرداري ايران در پيش باشد؛ بازيهاي آسيايي ۲۰۲۶ ناگويا و المپيک ۲۰۲۸ لسآنجلس. تيمي که نصيرشلال ساخته، جوان است و در المپيک به ميانگين ۲۶ سال خواهد رسيد که اوج پختگي وزنهبردارهاست. بهنظر ميرسد با اين رويه، بايد منتظر درخشش هر چه بيشتر در ژاپن و آمريکا بود و روزهاي روشني را ميتوان درنظر گرفت.
انتهاي خبر/1020ج