عضو هيات علمي دانشگاه گفت: بازيگران خارجي نقش بسيار مهمي در بحران سوريه ايفا کردهاند.
به گزارش
هفت چشمه؛ عليرضا اسماعيلي در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبري تحليلي«
جهانبين نيوز»، اظهار کرد: بازيگران خارجي نقش بسيار مهمي در بحران سوريه ايفا کردهاند. کشورهاي مختلف از جمله ايالات متحده، روسيه، ايران، ترکيه و کشورهاي خليج فارس هر کدام به نوعي در اين بحران دخيل بودهاند. اين مداخلات به شکل حمايت نظامي و مالي از گروههاي مختلف، اعمال تحريمها و حتي حملات نظامي مستقيم صورت گرفته است.
وي با اذعان بر اينکه تحريمهاي اقتصادي به ويژه از سوي ايالات متحده، تأثيرات بسيار مخربي بر اقتصاد سوريه داشته است گفت: اين تحريمها باعث کاهش شديد منابع مالي دولت و افزايش مشکلات اقتصادي براي مردم عادي شده است. به عنوان مثال، تحريمهاي قيصر که در سالهاي اخير اعمال شدهاند، محدوديتهاي شديدي بر تعاملات اقتصادي سوريه با ساير کشورها ايجاد کردهاند.
اسماعيلي با بيان اينکه وضعيت انساني در سوريه بسيار وخيم است گفت: ميليونها نفر از مردم سوريه به دليل جنگ ويرانگر، خانههاي خود را از دست دادهاند و به عنوان آوارگان داخلي يا پناهندگان در کشورهاي همسايه زندگي ميکنند.
اين استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: دسترسي به خدمات اساسي مانند بهداشت، آموزش و غذا به شدت محدود شده است و بسياري از مردم در شرايط بسيار سختي زندگي ميکنند.
اسماعيلي ادامه داد: سازمانهاي بينالمللي مانند سازمان ملل متحد، صليب سرخ و سازمانهاي غيردولتي نقش مهمي در ارائه کمکهاي انساني به مردم سوريه ايفا کردهاند. اين سازمانها تلاش ميکنند تا با ارائه غذا، دارو، سرپناه و خدمات بهداشتي به مردم آسيبديده کمک کنند. با اين حال، موانع امنيتي و سياسي گاهي اوقات مانع از دسترسي اين کمکها به مناطق نيازمند ميشود.
وي اذعان داشت: آينده سوريه همچنان نامشخص و پيچيده است. با وجود تلاشهاي بينالمللي براي يافتن راهحل سياسي، اختلافات عميق و مداخلات خارجي همچنان ادامه دارد. به نظر ميرسد که براي رسيدن به يک صلح پايدار، نياز به همکاري و توافق ميان تمامي طرفهاي درگير و همچنين حمايت جامعه بينالمللي است.
اسماعيلي با بيان اينکه براي پايان دادن به بحران سوريه، نياز به يک رويکرد چندجانبه و جامع است گفت: اين شامل مذاکرات سياسي بين تمامي طرفهاي درگير، کاهش مداخلات خارجي، تقويت نهادهاي دولتي و مدني، و ارائه کمکهاي انساني به مردم آسيبديده ميشود. همچنين، بايد به مسائل ريشهاي مانند اختلافات قومي و مذهبي و نابرابريهاي اقتصادي پرداخته شود تا از بروز مجدد بحران جلوگيري شود.
انتهاي خبر/۱۰۲۰ ج