کد مطلب: 306591
توصيه‌هاي مهم براي مقابله با گرمازدگي
تاریخ انتشار : 1403/04/28 13:56:29
نمایش : 165
سازمان جهاني بهداشت، توصيه‌هايي را براي پيشگيري از گرمازدگي ارائه کرده است.

به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ وزارت بهداشت، همزمان با گرماي هوا، توصيه‌هايي را به نقل از سازمان جهاني بهداشت، براي پيشگيري از گرمازدگي ارائه کرد. اين توصيه‌ها در ادامه آمده است:‌

- کودکان يا سالمندان را در وسيله نقليه پارک شده خاموش، نگه نداريد.

- در محيط بيرون، در سايه قرار بگيريد.

- از انجام فعاليت بدني سنگين پرهيز کنيد.

- به طور منظم مايعات بنوشيد و از مصرف نوشيدني­ هاي شيرين خودداري کنيد.

- خانه‌هاي خود را خنک نگه داريد. در طول روز پنجره­‌ها را ببنديد و در صورت تابش آفتاب به داخل منزل کرکره ­ها را پايين بکشيد.

- در شب، هنگامي که درجه حرارت محيط بيرون کاهش مي­ يابد پنجره ­ها را باز کنيد، اگر در محل زندگي شما دستگاه تهويه هوا روشن است، درها و پنجره ها را ببنديد.

- پنکه­ هاي برقي ممکن است کمي در فرار از گرما کمک کننده باشد، ولي در درجه حرارت بالاتر از ۳۵ درجه سانتي گراد ممکن است در پيشگيري از گرمازدگي خيلي مفيد نباشد. در اين حالت مصرف مايعات اهميت زيادي دارد.

- خود را دور از گرما نگه داريد. در خنک ­ترين اتاق خانه (به ويژه در هنگام شب) اقامت کنيد.

- از رفتن به محيط بيرون در طول گرم ­ترين ساعات روز خودداري کنيد.

- بدن را خنک نگه داريد و آبرساني کنيد.

- دوش يا حمام آب سرد بگيريد.

- به جاي حمام يا دوش آب سرد مي‌توان از کيسه آب سرد يا حوله يا اسفنج حاوي آب سرد و شست و شوي پاها استفاده کرد.

- از لباس­‌هاي سبک، گشاد و به رنگ روشن از جنس الياف طبيعي استفاده کنيد.

- اگر مجبور به رفتن به محيط بيرون هستيد، از کلاه لبه­ دار بزرگ و عينک آفتابي استفاده کنيد.

- به ديگران کمک کنيد. اگر فردي را مي‌ شناسيد که در خطر گرمازدگي قرار دارد، به او کمک کرده و از او حمايت کنيد. بايد از افراد سالمند و بيماراني که تنها زندگي مي‌کنند دست کم روزانه يک بار عيادت کرد.

- اگر فردي را مي‌شناسيد که دارو مصرف مي­‌کند، با پزشک معالج او صحبت کنيد تا بتوانيد به روش مناسبي درجه حرارت بدن آنها را تنظيم و تعادل مايعات را براي فرد برقرار کرد.

- اگر مشکلي در سلامتي خود (مانند بيماري) داريد، داروهايتان را در درجه حرارت کمتر از ۲۵ درجه سانتي­گراد يا در يخچال نگهداري و به دستور نگهداري دارو و درجه حرارت تعيين شده روي بسته ­بندي يا دستورالعمل دارو توجه کنيد.

- توصيه‌هاي پزشکي را در صورتي که بيماري مزمني داريد يا چند نوع دارو مصرف مي ­کنيد، از پزشک خود بخواهيد.

- اگر خودتان يا اطرافيانتان احساس خوبي نداريد، در صورتي که احساس گيجي، ضعف، اضطراب، تشنگي شديد يا سردرد داريد، سعي کنيد از ديگران کمک بگيريد، در اسرع وقت به مکان خنکي برويد و درجه حرارت خود را اندازه بگيريد.

- اگر به دنبال تمرين هاي ورزشي مداوم در طول يک روز گرم احساس گرفتگي عضلاني دردناک (اغلب در ران، بازوها يا شکم) داريد، به سرعت در محيط خنکي استراحت و از محلول­‌هاي خوراکي ORS استفاده کنيد. اگر گرفتگي عضلات بيش از يک ساعت ادامه پيدا کند لازم است که زير نظر پزشک، مداوا صورت گيرد.

- در مدت زماني که منتظر رسيدن کمک پزشکي هستيد، فرد گرمازده را به محل خنکي ببريد و او را در وضعيت خوابيده و پاها و لگن او را در سطحي بالاتر قرار دهيد.لباس‌­هاي او را از تن خارج کنيد و بخش‌هاي انتهايي بدن او را خنک کنيد. کيسه آب سرد را روي گردن، شانه و کشاله ران او قرار دهيد، به طور مرتب او را باد بزنيد و آب سرد ( ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتيگراد) را به بدن او اسپري کنيد. درجه حرارت بدن او را اندازه بگيريد از دادن هرگونه داروي تب بر مانند «استامينوفن» به فرد خودداري کنيد. اگر فرد فاقد هوشياري است، او را به پهلو بخوابانيد.

- اگر يکي از اعضاي خانواده شما يا فردي که تحت حمايت شما قرار دارد، پوست خشک و داغ داشت يا دچار هذيان، تشنج و يا عدم هوشياري شد، به سرعت با اورژانس تماس بگيريد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg