کد مطلب: 296533
عضو هيئت علمي دانشگاه شهرکرد تاکيد کرد:
تاثير فرزندآوري بر سلامت پدران و مادران
تاریخ انتشار : 1403/03/05 13:40:47
نمایش : 149
عضو هيئت علمي دانشگاه شهرکرد گفت: مادر و پدر شدن يک رويداد بسيار مثبت است و آثار مثبتي بر سلامت جسمي و رواني به همراه دارد.
به گزارش هفت چشمه؛ محمد ربيعي در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعي پايگاه خبري تحليلي «جهانبين نيوز»، اظهار کرد: سوالي که در دنيا مطرح مي‌باشد، اين است که «اندازه يک خانواده متعالي و برازنده که به شرايط بهتر رشد کمک مي‌کند، چند نفر است؟»
 
وي تصريح کرد: تحقيقات بسياري در جهت پاسخ به اين سوال انجام شده، در يک تحقيقي که در استراليا توسط يک استاد صورت گرفته و طي آن بعد از برررسي 7 هزار مادر اين نتيجه به دست آمده که وقتي اين مادران چهار فرزند و بيشتر دارند کمترين استرس را داشته و اين بدان معنا است که افزايش تعداد فرزندان به کاهش استرس کمک مي‌کند.
 
اين روانشناس کاهش استرس را يکي از شاخص‌هاي سلامت روان عنوان و خاطرنشان کرد: در يک تحقيق ديگر که در پاسخ به اين سوال که «چه شرايطي به رشد بهتر بچه‌ها کمک مي‌کند» انجام شد، اين است که به هفت عامل دست يافتند.
 
عضو هيئت علمي دانشگاه شهرکرد ادامه داد: يکي از نتايج جالب اين تحقيق اين بود که اگر در يک خانواده چهار فرزند با فاصله سني بيش از دو سال وجود داشته باشند و هر فرزند يک خواهر و يک برادر داشته باشد، فرزند شرايط رشدي بهتري خواهد داشت.
 
ربيعي يادآور شد: نتيجه ديگري که از اين پژوهش حاصل شد، اين بود که اگر بچه‌ها خواهران و برادران رازداري داشته باشند شرايط رشدي بهتري خواهند داشت، همچنين برخورداري از خاله‌ها، عمه‌ها، عموها و دايي‌ها يا فرزندان آن‌ها که در رده سني فرزند هستند، مي‌توانند بسيار کمک‌کننده خواهد بود.
 
وي تاکيد کرد: در کليه نتايج حاصل از اين تحقيق وجود تعداد معقولي از افراد خانواده، در رشد و بالندگي فرزندان مي‌تواند نقش بسزايي داشته باشد.
 
اين روانشناس گفت: براي تعريف اندازه يک خانواده برازنده بايد به شرايط مختلف از جمله شرايط اجتماعي، شرايط والدين، شرايط اقتصادي و حتي جنبه‌ها مذهبي و معنوي توجه شود، اما اندازه‌اي که در حال حاضر مطالعات به آن رسيده و ايده‌آل است چهار فرزند مي‌باشد.
 
وي افزود: اگر بخواهيم گذار دو فرزندي که سال‌ها تبليغ شده است را طي کنيم بايد در يک پله به عدد سه و در مرحله بعد، چهار فرزند يا بيشتر را تبليغ کنيم.
 
عضو هيئت علمي دانشگاه شهرکرد خاطرنشان کرد: نظرسنجي گالوپ نشان مي‌دهد که فقط 10 درصد آمريکايي‌ها تک‌فرزندي را تائيد مي‌کنند، مسئله مهم اين است که فراهم بودن شرايط اقتصادي فقط يکي از جنبه‌هاي با اهميت کم در تعيين تعداد فرزندان است.
 
ربيعي تاکيد کرد: فرزندان نيازمند يک محيط امن هستند و خود به خود رقابت بين آن‌ها که از جنبه‌هاي مهم رشد است، شکل مي‌گيرد، بنابراين بچه‌ها حق دارند در يک خانواده بهينه رشد کنند.
 
وي اذعان داشت: سلامت روان از دو بعد قابل بررسي است، که يکي از آن‌ها فقدان بيماري‌هاي روان‌شناختي است و بعد ديگرش آرامش، رضايت، شادماني، ارتباطات موثر و... تعريف مي‌شود.
 
اين روانشناس عنوان داشت: اگر يک مادري، بارداري همراه با حمايت پدر داشته باشد مدت کوتاهي افسردگي پس از زايمان را تجربه مي‌کند که گذرا است اما در مجموع پيامدهاي مثبت بسياري به همراه دارد.
 
ربيعي بيان داشت: شادماني، رضايت و کاهش خشم تا پنج سال بعد از زايمان ادامه دارد و اين بدان معنا است که مادر و پدر شدن يک رويداد بسيار مثبت است و آثار مثبتي بر سلامت جسمي و رواني به همراه دارد.
 
عضو هيئت علمي دانشگاه شهرکرد يادآور شد: 200 هزار خانواده در فاصله زماني 24 سال به‌منظور بررسي تاثير تولد فرزند بر روي جوانب مختلف سلامت، مورد مطالعه قرار گرفتند و يکي از يافته‌هاي جالب در اين زمينه اين بود که تولد فرزند باعث کاهش فشار خون، بهبود عملکرد حافظه مادر، کاهش سرطان و... مي‌شود.
 
وي ادامه داد: اين تحقيق نشان داد تولد فرزند تمايل مادر را به يادگيري افزايش داده است که يکي از علل آن تمايل فرزند بعد از دو سالگي به آموختن مي‌باشد و مواجهه مادر با اين سوالات سبب مي‌شود به دنبال يادگيري برود، اين درحالي است که مادر به دنبال يادگيري‌هاي ديگر نيز خواهند رفت.
 
انتهاي خبر/1026ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg