کد مطلب: 276188
هوش مصنوعي در انتظار هوشمندي شورايعالي فضاي مجازي
تاریخ انتشار : 1402/04/25 10:55:14
نمایش : 472
با وجود اقدامات گوناگون کشورها براي کنترل هوش‌مصنوعي، هنوز در ايران مسئول قانونگذاري در اين حوزه مشخص نيست.

به گزارش  هفت چشمه به نقل از فارس،هوش مصنوعي اين روزها با سرعت بسيار زيادي در حال پيشرفت است و توسعه دهندگان آن اعلام کردند اگر براي توسعه و استفاده از اين فناوري قانون گذاري نشود، ممکن است از کنترل خارج شود. علاوه بر اين، احتمال سو استفاده از داده هايي که کاربران با هوش هاي مصنوعي به اشتراک مي گذارند يکي ديگر از موارد نگران کننده درباره استفاده در کشورهاي مختلف است.

اقدامات کشورهاي مختلف براي مديريت هوش مصنوعي

چند روز پيش بود که کنگره آمريکا اعلام کرد حتي براي استفاده از هوش مصنوعي ChatGPT در دفاتر اين کنگره محدوديت اعمال خواهد کرد. بر اساس اعلام اين کنگره کارکنان آن صرفا امکان استفاده از خدمات پولي چت جي پي تي را خواهند داشت چرا که روي حريم خصوصي بخش پولي اين هوش مصنوعي کنترل بيشتري انجام مي شود.

علاوه بر اين دفتر سياست علم و فناوري کاخ سفيد طرحي را براي کنترل هوش هاي مصنوعي ارائه کرده است که هدف از ارائه آن به حداقل رساندن آسيب هاي احتمالي اين فناوري است.

اتحاديه اروپا نيز از مدت ها پيش در زمينه قانون گذاري براي هوش مصنوعي پيشگام بود و به طور دائم براي کنترل و نطارت بر اين فناوري برنامه ريزي مي کرد. دو هفته پيش بود که اولين پيش نويس از قانون هوش مصنوعي از سوي اين اتحاديه منتشر شد که AI Act نام داشت. 

بر اساس اعلام اتحاديه اروپا استفاده از اسکنرهاي تشخيص چهره و سيستم هاي تشخيص هويت لحظه اي از راه دور ممنوع خواهد شد. 

علاوه بر اين فناوري هاي خطرناک نظير هوش هاي مصنوعي نيز براي استفاده از شناسايي کننده هاي بيومتريک بايد در پايگاه داده اتحاديه اروپا متصل شوند. گفتني است که در پي انتشار پيش نويس اين قانون مديران ۱۵۰ کسب و کار فناورانه نسبت به قوانين سختگيرانه اتحاديه اروپا واکنش نشان دادند و اعلام کردند که اين قوانين مي تواند توانايي هاي شرکت هاي اروپايي براي رقابت و توسعه در اين حوزه را تحت تاثير قرار دهد.

چين نيز در سال ۲۰۲۲ دو قانون با عناوين مديريت توصيه هاي الگوريتمي و مديريت عميق خدمات اطلاعات اينترنتي را معرفي کرد. اين مقررات شامل نکاتي در مورد مديريت محتوا، برچسب‌گذاري، شفافيت، حفاظت از داده‌ها و شيوه‌هاي منصفانه هستند. علاوه بر اين چين در مي سال ۲۰۲۳ پيش نويس اقدامات اداراي براي خدمات هوش مصنوعي را منتشر کرد که بر اساس آن تمامي محصولات جديد در اين حوزه پيش از انتشار عمومي بايد در اختيار ارزياب ايمني قرار بگيرند.

علاوه بر اين مقررات چين از ارائه دهندگان خدمات هوش مصنوعي مي خواهد از توليد محتواي نادرست جلوگيري کنند و در صورت توليد محتواي نامناسب ارائه دهندگان خدمات بايد با بروزرساني فناوري خود از توليد محتواي مشابه جلوگيري کنند.

 

پاسکاري بين نهادهاي مرتبط در ايران

با وجود تمهيداتي که کشورهاي مختلف براي کنترل هوش مصنوعي و نظارت بر استفاده از اين فناوري انديشيده اند، در کشور ما هنوز هيچ قانون يا حتي پيش نويسي در اين رابطه منتشر نشده است.

شايد جدا از نبود قانون مشخص نبودن مرجع قانون گذاري براي هوش مصنوعي ديگر معضل بزرگ ايران در اين حوزه باشد. اما شوراي عالي فضاي مجازي هنوز اقدامي براي ايجاد مصوبه درباره اين فناوري نداده و پيگيري هاي خبرنگار فارس درباره هوش مصنوعي با اين پاسخ مواجه شد: در حال حاضر معاونت حقوقي سازمان رياست جمهوري و مرکز پژوهش هاي مجلس روي قانون گذاري براي هوش مصنوعي تمرکز کرده اند و ما پس از اعلام نظر اين دو مرجع مصوبه يا نظر خود را اعلام خواهيم کرد. 

توسعه هوش مصنوعي و خطرات اين فناوري منتظر پاسکاري نهادهاي کشور ما براي قانون گذاري نخواهد ماند و در صورتي که اين فناوري مانند مديريت اينترنت در کشور در ابتداي راه خود رها شود، نتيجه نامطلوبي را براي کشور به دنبال خواهد داشت.

پايان پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg