نماينده مردم شهرستانهاي اردل، فارسان، کيار و کوهرنگ در مجلس شوراي اسلامي گفت: عبور لوله نفت مارون به خوزستان از منطقه ميانکوه سالهاست مشکلاتي براي مردم در پيداشته است که ميطلبد در مقابل آن خدمات اجتماعي از سوي شرکت نفت در اين منطقه ارائه شود.
به گزارش هفت چشمه؛ قدرتالله حمزه روز پنجشنبه در نشست بررسي مشکلات آلودگي نفتي منطقه ميانکوه شهرستان اردل که با حضور نمايندگاني از شرکت نفت برگزار شد، افزود: بارها بر اثر شکستگي و يا ترکيدگي لوله نفت در منطقه ميانکوه اردل، مردم متحمل خسارتهاي بسيار شدهاند از اينرو در کنار جبران اين خسارتها، خدماتي نظير احداث مدارس، کانونهاي فرهنگي و ديني و باشگاههاي ورزشي احداث شود.
وي ادامه داد: مردم اين منطقه در سالهاي گذشته به لحاظ اقتصادي مستقل بودهاند اما اکنون دچار مشکل شدهاند چرا که نشت نفت، اقتصاد و معيشت آنها را تحت تاثير خود قرار داده که اگر چه به دنبال مقصر نيستيم اما پيگير آن هستيم که از اين اتفاقات ناگوار بار ديگر رخ ندهد و مسئولان در اين خصوص تضمين دهند.
حمزه تصريح کرد: از دسترس خارج شدن چشمهاي که يک هزار ليتر بر ثانيه آبدهي داشت، تعطيلي ۵۵ مزرعه شيلات، تعطيلي مزارع کشاورزي و دامداري و مهاجرت بخش از جمعيت از جمله خسارتهايي که بر مردم منطقه تحميل شده است که بايد جبران شود.
سرپرست ادارهکل مديريت بحران استاندار چهارمحال و بختياري نيز در اين نشست گفت: از سال ۵۳ تاکنون هشت حادثه و آلودگي نفتي در منطقه ميانکوه اردل رخ داده که برگشتپذيري آن در مقايسه با وقوع زلزله بيشتر بوده است.
خسرو کياني افزود: ۲۳ آذر ۹۹ هشتمين حادثه نشست لوله نفت در ميانکوه اردل رخ داد که پيش از آن هفت مرتبه ديگر اين اتفاق تکرار شده بود.
وي با بيان اينکه خط لوله نفت مارون به اصفهان از سال ۵۳ در منطقه ميانکوه احداث و به بهرهبرداري رسيده است، اظهار داشت: اين خط لوله از آن زمان تاکنون هشت بار طي سالهاي ۵۶، ۶۱، ۶۵، ۸۷، ۸۸، ۹۰ و ۹۵ و ۹۹ دچار حادثه و شکستگي شده است که به طور ميانگين هر هفت سال يکبار اين منطقه شاهد وقوع يک حادثه آلودگي نفتي بوده است.
کياني تصريح کرد: اين در حالي است که ميانگين متوسط رخداد زلزلههاي بالاي پنج ريشتر در اين استان دست بالا ۵۰ سال و دست کم ۱۰ سال است که اين موضوع نشانگر آن است که دوره بازگشت آلودگي نفتي در استان زودتر از حوادث مخربي نظير زلزله است.
وي با بيان اينکه خط لوله انتقال نفت مارون به اصفهان داراي ۴۳۰ کيلومتر طول در استان چهارمحال و بختياري است، اظهار داشت: اين خط لوله روزانه ۵۵۰ هزار بشکه نفت خام را انتقال ميدهد و عمر آن بالاي ۴۵ سال است.
سرپرست ادارهکل مديريت بحران استاندار چهارمحال و بختياري با اشاره به انجام مطالعات فرسودگي اين خطوط لوله، افزود: طي اين مطالعات ۶۷ کيلومتر تعمير پيشنهاد شده بود اما تاکنون در محدوده استان ما اقدامي در اين خصوص انجام نشده است.
کياني با اشاره به اينکه آلودگي نفتي در ميانکوه اردل ۱۵ هزار نفر جمعيت را متاثر کرده است، گفت: آلودگي نفتي در منطقه بيش از ۱۷۶ ميليارد تومان خسارت به بخشهاي مختلف و معيشت مردم و نيم ميليون خسارت به محيطزيست وارد کرده است.
وي، جلوگيري از تکرار حادثه را مهمترين خواسته مردم منطقه ميانکوه اعلام کرد و گفت: همچنين بايد در جبران خسارتها تسريع شود و شرکت نفت نسبت به تعهدات خود در اين منطقه بيش از پيش اهتمام ورزد.
به گزارش ايرنا، وقوع حادثه و نشت نفت در منطقه سرخون شهرستان اردل از سال ۵۳ تاکنون هشت بار رخ داده است که در تازهترين مورد آن روز يکشنبه (۲۳ آذر) بر اثر شکستگي خط لوله نفت مارون به اصفهان در منطقه تلمبهخانه روستاي گندمکار رخ داد.
اين حادثه منجر به ورود نفت به رودخانه سرخون و اراضي اطراف آن به طول ۶ کيلومتر شده است که در پي آن برخي مناطق نيز به سبب پخش گاز ناشي از نفت رها شده، دچار آتشسوزي شد که با تلاش نيروهاي امدادي و آتشنشاني يک روز پس از اين حادثه به طور کامل مهار شد.
قرار گرفتن چهارمحال و بختياري در مسير خط انتقال نفت مارون به اصفهان، سالهاست که مردم منطقه ميانکوه به ويژه شهر سرخون وروستاهاي اطراف آن را با مشکلاتي روبرو کرده است.
بخش ميانکوه از بخشهاي شهرستان اردل است که تا شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختياري ۱۵۰ کيلومتر و تا اردل مرکز شهرستان ۸۰ کيلومتر فاصله دارد.
منبع:ايرنا
انتهاي پيام/