کد مطلب: 204742
رهبر معظم انقلاب:
ايران از سال ۹۴ خيلي قوي‌تر شده و برجام بايد به نفع ايران تغيير کند/ انتخابات نماد وحدت ملي باشد، نه دودستگي و تفرقه
تاریخ انتشار : 1400/01/01 18:52:01
نمایش : 995
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با تأکيد بر اينکه ايران از سال ۹۴ خيلي قوي‌تر شده و برجام بايد تغيير به نفع ايران پيدا کند، خاطرنشان کردند: کساني که مي‌خواهند داوطلب رياست جمهوري شوند، سنگيني کار را بدانند.

به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ سخنراني نوروزي رهبر معظم انقلاب از شبکه‌هاي صداوسيما، سايت و صفحات KHAMENEI.IR در شبکه‌هاي اجتماعي پخش شد. 

 
نوروز امسال نيز حضرت آيت‌الله خامنه‌اي به مشهد سفر نکردند و مراسم سخنراني نوروزي که هر سال در روز اول سال نو و در حرم مطهر رضوي برگزار مي‌شد، به علت توصيه‌هاي بهداشتي براي جلوگيري از گسترش کرونا در مشهد مقدس برگزار نشد.
 
محورهاي بيانات رهبر معظم انقلاب در اين سخنراني به شرح زير است:
 
- مجددا به همه ملت عزيز ايران سال نو را تبريک عرض مي کنم و از خداوند متعال براي همه آنها سال پر برکت و نيک فرجامي را مسئلت مي کنم.
 
- وارد سال ۱۴۰۰ شديم و با نگاه عرفي که نگاه مي کنيم ورودي به قرن جديد محسوب مي شود ولو اينکه به لحاظ دقت محاسباتي اينگونه نباشد اما عرفا مي گويند وارد قرن جديد شديم.
 
- يک مقايسه کوچک و پر معنا با هنگام ورود کشور در قرن قبلي يعني ۱۳۰۰ اگر داشته باشيم در ۱۳۰۰ آغاز ديکتاتوري وابسته رضاخان بود که در واقع کودتاي انگليسي به وسيله و بدست رضاخان با حکمراني وابسته و ديکتاتوري و انگليسي در کشور بود.
 
- امسال ورود در ۱۴۰۰ سال انتخابات است يعني حکمراني مبتني بر استقلال و آراي مردم بر اتکا. امسال در ورود به قرن ۱۴۰۰، سال انتخابات است يعني حکمراني مبتني بر اتکا به نفس و اعتماد به نفس ملي. ما ورودمان در اين قرن يک تفاوت به اين مهمي دارد.
 
- اگر جهش توليد در سال ۱۴۰۰ با جديت دنبال شود يقينا تحولي در اقتصاد به وجود خواهد آمد
 
- مبارزه با فساد مسئله خيلي مهمي است بايد کانال ها و مجاري فساد بسته شود که به معناي اصلاح نظام بانکي و گمرگ است
 
- به خاطر نابساماني هايي که در بحث اقتصاد و معيشت مردم وجود دارد، بعضي‌ها منفي‌بافي و آيه ياس مي خوانند که هيچ کاري نمي توان کرد و عمدتا در تبليغات خارجي مطبوعات و فضاي مجازي وجود دارد و کل راه را بن بست نشان مي دهند، به هيچ وجه اينگونه نيست.
 
- اقتصاد ما با ظرفيت و قابليت هايي که در داخل دارد يکي از شکوفاترين اقتصادهاي منطقه و حتي دنيا مي‌تواند باشد.
 
- يک کمک عمده براي توليد اين است که قدرت خريد مردم بالا رود اگر توليد شد و تقاضاي مردمي وجود نداشت توليد شکست مي خورد.
 
- کمک به قطع دست واسطه ها يکي ديگر از مسائل مهم است چرا که واسطه ها قيمت ها را بالا مي برند توليد کننده و مصرف کننده صدمه مي بينند که اگر دست واسطه هاي بي مورد قطع شود کمک زيادي به توليد خواهد شد و اگر اين کار در سال ۱۴۰۰ با جديت پيگيري شود تحولي در امر اقتصاد ايجاد مي شود.
 
- يک فهرست نسبتا طولاني‌اي از کالاهايي که در آنها افزايش توليد داشتيم در اختيار من قرار گرفته که البته من آن فهرست را به‌تمامه نميخوانم. عمدتاً لوازم خانگي که رشد زيادي کرد. لاستيک خودرو، آلومينيوم، پتروشيمي، فولاد و امثال اينها کالاهايي است که در سال ۹۹ واقعا پيشرفت کرد و رشد کرد.
 
- همين بايستي ادامه پيدا کند. اين حرکت توليدي در کشور بايستي ادامه پيدا کند و موانع توليد از سر راه توليد برداشته شود.
 
- واردات بي رويه و بي مورد يا قاچاق کالا يا مقررات زائد و غير لازم و دست و پا گير يا کمک نکردن بانک ها و نظام بانکي به توليد موانع است؛ اما فقط اينها موانع توليد نيستند. گزارشي به من دادند که در آن موانع توليد به تفصيل بيان کردند و خوب است اين گزارش به مردم داده شود تا بدانند برخي از موانع توليد بر عهده خود مردم و دستگاه‌هاي دولتي و به کلي حکومتي است چه قوه مجريه و ساير قوا است. به هر حال موانع توليد زياد است و بايد برداشته شود.
 
- حمايت هايي از توليد مثل مشوق هاي قانوني و کمک کردن وارداتي است که توليد متوقف به آنها است بعضي از موارد توليد ما احتياج به مواد اوليه دارد که بايد از خارج بيايد که بايد کمک شود تا تسهيل شود.
 
- امروز از بخشي از سرمايه هاي طبيعي استفاده مي کنيم ولي خيلي از اينها مثل نفت و گاز بصورت خام مصرف مي شود در حالي که مي شود استفاده‌هاي برتر کرد و به وسيله آنها ارزش افزوده ايجاد کرد.
 
- ما ظرفيت ها و امکانات زيادي داريم و مسئولان ذي ربط مي توانند با همت بالا اين مسائل را حل کنند اما شرط آن اين است يک مديريت قوي و ضد فساد بر کشور حاکم باشد و يک برنامه جامع اقتصادي هم بايد باشد و در اين صورت مي توان از اين ظرفيت ها استفاده کرد.  همين الان به نظر کارشناسان اقتصادي بانک جهاني اقتصاد ايران در ميان اقتصادهاي برتر دنيا در رتبه ۱۸ ام است.
 
- رفع مشکلات احتياج به همراهي و همدلي مردم دارد و هر کار که مردنم وارد شوند قطعا در آن گشايش بوجود مي آيد. در مسئله سرمايه‌گزاري براي توليد مردم مي توانند نقش ايفا کنند.
 
- خيريه هاي مردمي و نهادهاي مردمي بايد برنامه ريزي کنند تا هرکس بدانند با سرمايه کم  ميتوان به توليد کشور کمک کرد و گاهي مي توان يک خانواده روستايي را با چند راس دام و يک خانواده روستايي را با يک دستگاه بافندگي خودکفا کرد.
 
- محاصره اقتصادي و تحريم يکي از جنايت هاي بزرگ دولت هاست و نبايد به آن به شکل سياسي و ديپلماتيک نگاه کرد.
 
- اينکه يک ملتي را طوري تحريم کنند که نتواند دارو و ابزار پزشکي وارد کند جنايت است  و اين جنايت از کشوري مثل آمريکا برمي‌آيد. تحريم براي کشور ما که جنايت بود ولي يک منافعي هم داشت که توانست اين تهديد را به فرصت تبديل کند. جوان‌هاي پرتلاش ما همت کردند و در بعضي از بخش هايي که کالاها وابسته به خارج بود، کشور را از خارج بي نياز کردند و اين ايجاد فناوري در داخل کشور است.
 
- ما در مقابله با تحريم دو راه مي توانيم برويم. يکي اينکه به سمت تحريم کننده برويم و از او خواهش کنيم که اين تحريم را کم کند يا بردارد و او هم چند خواسته استکباري روي ميز بگذارد که راه ذلت، انحطاط و عقب‌ماندگي هست. يک راه هم اين اين است که نيروي داخلي خودمان را فعال کنيم و کالاي تحريمي را در داخل توليد کنيم و وقتي طرف مقابل ديد کالا در داخل توليد مي شود به دست و پا مي‌افتد و اين موجب مي شود تحريم يا برداشته و لغو و با بي اثر شود.
 
- توليد واکسن از راه هاي مختلف مايه آبرو براي کشور شده است و برخي تحليلگران با انصاف خارجي اين را تحسين مي کنند.
 
- در بخش هاي دفاعي روز به روز پيشرفت کشور برجسته تر و حيرت انگيز تر مي شود و توليدات دفاعي کشور ضريب امنيت خارجي کشور را بالا مي برد.
 
- توصيه اکيدمان به مسئولان کشور چه آنهايي که سرکار هستند و چه آنهايي که بعدا خواهند آمد اين است که مسئله اقتصاد کشور را به رفع تحريم گره نزنند و در تبليغات انتخاباتي هم بحث اقتصادي مطرح خواهد شد و اقتصاد کشور را معطل و پا در هوا در انتظار تصميم‌گيري ديگران قرار ندهند. فرض کنيد تحريم باقي خواهد ماند و اقتصاد کشور را بر اساس ماندن تحريم برنامه‌ريزي کنيد
 
- يکي از مشکلات اقتصاد ما در 2-3سال اخير اين بوده که گفته شده تحريم برداشته  شود اينگونه مي شود و سرمايه گزاري خارجي انجام شود اينگونه خواهد شد و اين اگر اگر ها اقتصاد را سردرگم نگه مي‌دارد و نبايد بلاتکليفي در اقتصاد به وجود بيايد
 
- بايد تلاش کنيم کشور را قوي کنيم؛ اين شعار ايران قوي يک شعار عمومي است هر کسي که بنده را قبول ندارد، شعار ايران قوي را قبول دارد. مسلما ايران قوي بهتر از ايران ضعيف و ناتوان و توسري خور است.
 
- اين قوت را ملت به ايران مي بخشد و حضور ملت هم اصل مشارکت و اندازه مشارکت بر قوت ملي تاثير دارد. ملت عزيز بداند دستگاه هاي جاسوسي و اطلاعاتي کشورهايي مثل آمريکا و رژيم صهيونيستي از چندي پيش نه حالا تلاش مي کنند انتخابات خرداد را بي رونق کنند. يا برگزار کنندگان را متهم مي کنند که انتخابات مهندسي شده يا شوراي نگهبان را متهم مي کنند يا مردم را دلسرد مي کنند که اثري بر اوضاع ندارد و چرا خود را خسته مي کنيد با شدت تمام و از فضاي مجازي حداکثر استفاده مي شود.
 
- همه کشورهاي دنيا فضاي مجازيشان را مديريت ميکنند ولي ما افتخار ميکنيم که آن را ول کرديم! از اين فضا استفاده ميکند دشمن که با شيوه‌هاي رواني مشارکت مردم را در انتخابات کاهش دهد. فضاي مجازي را بايستي مديريت کرد. از اين امکان مردم استفاده کنند براي مردم وسيله آزادي است بلاشک. خيلي هم خوب است اما نبايد اين وسيله را اختيار دشمن قرار داد که بتواند عليه کشور و عليه ملت توطئه کند.
 
- مهمترين و موثرترين مديريت کشور رياست جمهوري است. بعضي ها چند سالي است که مي گويند رئيس جمهور اختيار ندارد تدارکاتچي است و 10 يا 15 درصد اختيار دارد يا از روي بي مسئوليتي از روي بي اطلاعي و يا خدايي نکرده غرض ورزي گفته ميشود. رئيس جمهور يکي از پرمشغله ترين و پر مسئوليت ترين دستگاه‌ها است.
 
- همه مراکز مديريتي کشور تقريبا در اختيار رئيس جمهور است. هزاران مديريت در اختيار رئيس قوه مجريه است. همه بودجه مصوب کشور در اختيار رئيس جمهور است معاون برنامه و بودجه معاون رئيس جمهور است. اختيارات حکومتي کشور در اختيار رئيس جمهور است و مديريت هاي ديگر در جنب قوه مجريه چيزي نيستند.
 
- راي بنده با راي يک پسر ۱۵ الي ۱۶ ساله يک اندازه وزن دارد. مطلبي به داوطلبان عرض مي کنم الان مدتي است که افرادي پي در پي اعلام مي کنند؛ انتظار داريم سنگيني کار را بدانيد و بدانيد چه چيزي و بار سنگيني را بر دوش مي‌گيريد؛ اگر مي‌دانيد مي توانيد به کارزار انتخابات وارد بشويد. اول مشکلات و مسائل کشور که صدها مورد است که ده هاي آن جزو مسائل اساسي است بشناسيد و بدانيد مشکل کشور چيست و براي حل آن برنامه و راه حل ولو اجمالي داشته باشيد.
 
- داوطلبان رياست جمهوري اقتصاد را بشناسند رشد سرمايه گذاري، تقويت پول ملي و تورم از اين دسته است. مسئله امنيت کشور بسيار مهم است. موضوع آسيب هاي اجتماعي نيز مهم است. رو به رو شدن با مسائل پيچيده دنيا و مسئله بسيار مهم فرهنگ را بايد بدانند که در کشور چه خبر است چه انتظاري است و چه کارهايي بايد انجام شود. اگر مي توانيد اين بار سنگين را بدوش بگيريد.
 
- يک نکته خطاب به آحاد مردم است که خصوصيات يک رئيس جمهور مطلوب را بيان مي‌کنم و ببنيد اين است يا خير. رئيس جمهور با کفايت داراي مديريت باشد با ايمان باشد به آدم بي ايمان نبايد اعتماد کرد چون بي ايمان يک وقتي کشور و مردم را مي فروشد. رئيس جمهور بايد عدالت خواه و با فساد مبارزه کند.
 
- داراي عملکرد انقلابي و جهادي باشد با عملکرد اتوکشيده نمي توان کار کرد چرا که براي مسائل کشور عملکرد جهادي و انقلابي لازم است. به ظرفيت ‌هاي داخلي معتقد باشد. به جوانان معتقد باشند و به جوان ها به عنوان حرکت پيشرفت کشور اعتقاد داشته باشند. هر جايي که جوان‌ها وارد مي شوند اينگونه است و گره‌هاي سخت را باز و مشکل گشايي مي کنند.
رئيس جمهور بايد مردمي و اميدوار و مايوس و بدبين نباشد و اگر رئيس جمهوري با اين خصوصيات باشد مي تواند کشور را به نقطه مطلوب برساند.
 
- ملت عزيزمان انتخابات را نماد وحدت ملي قرار دهند، نماد دودستگي، دو قطبي‌گري و تفرقه قرار ندهند. اين تقسيمات غلط چپ و راست کنار بگذاريد. آنچه که مهم است آينده نسل، کشور و نظام با عزت اسلامي در کشور است و به معناي واقعي کلمه در کنار هم باشد. اختلاف سليقه، بينش سياسي، قوميت ها و مذاهب هيچ اشکالي ندارد اما نبايد وحدت ملي را بهم بزند و کشور را دو قطبي کند.
 
- شعار فشار حداکثري امريکا شکست خورد؛ آن احمق قبلي سياست فشار حداکثري را براي اين طراحي کرده بود که ايران را در موضع ضعف قرار دهد تا ايران پاي ميز مذاکره بيايد و خواسته‌هاي مستکبرانه را بر ايران ضعيف تحميل کند که با آن افتضاح گم و گور شد که هم خود مفتضح شد و هم کشورش و ايران اسلامي با قدرت و عزت ايستاده است.
 
- بدانند که فشار حداکثري دشمن شکست خورده اگر بخواهد دولت فعلي آمريکا باز فشار حداکثري را دنبال کند شکست مي خورد و گم و گور مي‌شود.
 
- سياست کشور در باب تعامل با طرف‌هاي برجامي و خود برجام صريحا اعلام شده از اين سياست هيچ تخطي نخواهيم کرد چرا که اين سياست اعلام شده و مورد اتفاق بوده است. آمريکايي ها بايد تمام تحريم ها را لغو کنند و بعد راستي آزمايي مي‌کنيم اگر به معناي واقعي کلمه لغو شود بدون هيچ مشکلي به تعهدات بر خواهيم گشت. ما قول آمريکايي ها را معتبر نمي دانيم.
 
- بعضي از آمريکايي ها روي قرار داد برجام هم حرف دارند و ميگويند بايد برجام تغيير کند، بله! شرايط با سال ۹۵ و ۹۶ تغيير کرده اما تغيير به نفع آمريکا نکرده بلکه به نفع ما تغيير کرده. ايران از ۹۴ تا امروز خيلي قوي تر شده است. پس اگر چنانچه بنا است برجام تغيير يابد بايد به نفع ايران باشد، ما تحريم ها را بي اثر کرديم.
 
- شما روز به روز گرفتارتر شديد و معلوم نيست سرنوشت اين رئيس جمهور هم چگونه باشد. ما براي اين پيشنهاد هم عجله نداريم. بله ما هم معتقديم بايد از فرصت ها استفاده کرد، اما عجله هم نخواهيم کرد چرا که در بعضي مواقع خطرش از منفعتش بيشتر است ما در برجام عجله کرديم.
 
- اينکه يک عده از سياسيون دنيا مي‌گويند اول من اول تو چه فرقي مي کند؛ بحث اول من اول تو نيست! ما به آمريکايي‌ها زمان اوباما اطمينان کرديم و کارهايي بر اساس برجام انجام داديم، آنها تعهدات خود را انجام نداند و روي کاغذ گفتند تحريم ها برداشته است اما سرمايه گذارها را ترساندند. تعهدات آنها براي ما ارزشي ندارد. 
 
- آمريکايي‌ها در برخورد با ما اشتباه کردند و در کل مسائل منطقه هم اشتباه مي کنند. حمايت از رژيم صهيونيستي و حضور غاصبانه در سوريه قطعا اشتباه است.
 
- آمريکايي‌ها بدانند امت اسلامي مسئله فلسطين را فراموش و صرف نظر نخواهد کرد.  تجاوز به يمن در دولت دموکرات قبل از ترامپ آغاز شد.
 
- اميدواريم خداوند ملت ايران را روز به روز عزيزتر و قدرتمندتر و برخوردار تر از امکانات زندگي قرار دهد و آنها را خوشبخت کند و قلب مقدس وليعصر(عج) از مردم ايران راضي و دعاي آن بزرگوار شامل حال مردم و حقير باشد. روح مطهر امام و شهدا از ما راضي باشد.
 
انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg