کد مطلب: 204394
ارتش شگفتي‌ها که روز تأسيس ۲۰ ميليون عضو داشت
تاریخ انتشار : 1399/09/05
نمایش : 1040
در تاريخ ايران فقط يک مرد بود که دست به هر‌ کاري زد، پيروز شد. مردي که رمز پيروزي را مي‌دانست؛ «مردم». ۵ آذر سال ۱۳۵۸ شمسي هم کار را به دست مردم سپرد و اين‌گونه شد که بزرگ‌ترين نهاد خدمات داوطلبانه در تاريخ ايران شکل گرفت.

به گزارش هفت چشمه، همين ديروز| گروه تاريخ خبرگزاري فارس ـ امين رحيمي: بسيج از کجا آمد؟ آن اول کار، يکي از مهم‌ترين اهداف بسيج، مقابله با اقدام نظامي کشورهايي نظير آمريکا و همچنين سلطنت‌طلبان براي شکست انقلاب و بازگرداندن پهلوي دوم بود. اين‌گونه بود که وقتي امام (ره) فرمان تشکيل ارتش ۲۰ ميليوني را صادر فرمود، هزاران‌هزار نفر براي ثبت‌نام و شرکت در دوره آموزش‌هاي نظامي به مساجد هجوم بردند؛ طي چند روز حدود يک ميليون نفر ثبت‌نام کردند. آمريکا که جرأت نکرد کاري کند و توطئه‌هاي سلطنت‌طلبان نيز در برابر تندباد اراده مردم گرد و خاک هوا شد! اما وقتي جنگ تحميلي آغاز شد در غياب ارتش منسجم، ارزش بسيج آشکار شد؛ بسيجي‌ها از شهرها و روستاها براي دفاع از انقلابشان به جبهه‌ها شتافتند. فقط جبهه نبود، شهرها هم بود. بسيج از همان روزهاي اول جنگ، مسئول امنيت تهران شد و هر شب بيش از ۲۰ هزار نيروي آماده‌باش داشت. بسيجي‌ها بيدار بودند تا مردم در امنيت بخوابند. نامش هم آن اوايل «سازمان بسيج ملي» بود و در دي ماه سال ۱۳۵۹ با تصويب مجلس شوراي اسلامي يک سازمان رسمي و قانوني شد.

ايثار بسيجي‌ها در جبهه‌ها؛ ايثار مردم پشت جبهه‌ها

سبک زندگي دهه ۶۰!

در جبهه‌ها چه خبر بود؟ آن اوايل بسيجي‌ها در جبهه‌ها گروه‌هايي پراکنده بودند، ولي از سال ۱۳۶۰ گردان‌هاي نامدار شدند و تا سال ۶۱ لشکرهايي بزرگ شده بودند. در دهه ۶۰ روايت ايثار بسيجي‌ها در جبهه‌ها داستان‌هايي شد که مردم در کوي و برزن براي هم تعريف مي‌کردند؛ دهه ۶۰ بسيج ديگر يک سازمان يا تشکيلات نبود يک «فرهنگ» و سبک زندگي بود.

تصويري از نخستين اردوهاي جهادي بسيج

۴ دهه خدمات حياتي!

در جبهه‌ها بسيج خوش‌درخشيد؛ مردم خوش‌درخشيدند. بسيجي‌ها در عمليات «فتح المبين» از آن‌گونه ايثارها کردند که فقط در کتاب‌ها خوانده بوديم و اين عمليات زمينه‌ساز عمليات «بيت المقدس» شد و خرمشهر آزاد شد. بسيجي‌ها همان اوايل دهه ۶۰ يک «لبيک يا خميني» گفتند و ۵۰۰ هزار رزمنده فرستادند به جبهه‌ها. سال ۱۳۶۵ هم سپاه محمد (ص) را فرستادند به جبهه‌ها؛ سپاه ۱۰۰ هزار ‌نفري که فتح و پيروزي آورد براي ايران.

عکسي از اعزام ۱۰۰ هزار نفري سپاه محمد (ص) در سال ۱۳۶۵

بسيجي‌ها پس از جنگ چه کردند؟ رفتند در کار آباداني خرابي‌هاي جنگ و محروميت‌زدايي؛ اردوهاي جهادي را هم راه ‌انداختند. در دهه ۷۰ هم وارد عرصه‌هاي علمي و فرهنگي شدند و باز هم خوش‌درخشيدند. در دهه ۸۰ با نيازهاي روز جامعه و کشور هماهنگ شدند و در اواخر اين دهه، بسيج ۲۲ قشر مختلف را در‌بر‌مي‌گرفت؛ از مهندس و هنرمند و ورزشکار تا معلم و پزشک و دانشمند. 

نخستين شگفتي بسيج در حوزه سلامت در سال ۱۳۷۳ و با ريشه‌کني فلج ‌اطفال رقم خورد. بسيج فقط در يک روز ۹ ميليون کودک زير ۵ سال را واکسينه کرد و يونيسف از ايران تشکر کرد

دهه ۹۰ شد دهه شکوفايي علمي بسيج و همين ‌حالا هر‌کسي اخبار را دنبال کند مدام خبرهاي جورواجور و گاه حيرت‌انگيز مي‌شنود درباره فلان نخبه بسيجي که اختراعي و اکتشافي کرده يا در يک حوزه علمي يا فناوري يا پزشکي خدمتي کرده است به ايران و به جهان.

در همه اين سال‌ها هر وقت لازم بوده بسيج شتافته براي کمک؛ هر وقت سيل آمده يا زلزله يا حادثه‌اي بزرگ و اين آخري‌ هم که کرونا. اعتماد امام (ره) به مردم جواب داد و آرزوي ايشان براي ايران محقق شد؛ حالا بسيج فقط يک «ارتش ۲۰ ميليوني» براي دفاع نيست، يک ارتش بيش از ۲۵ ميليون‌ نفري است براي دفاع و آباداني و امنيت و فرهنگ و علم و پيشرفت. بسيج بيش از آن‌ چه انتظار مي‌رفت کار کرد و خدمت کرد و عجيب هم نيست. بسيج صاحب و وارث رمز پيروزي است؛ از «مردم» است و براي «مردم».   

دستاوردهاي علمي بسيج در حوزه‌هاي دفاعي، زيست‌محيطي و فناوري‌هاي پيشرفته با وجود تحريم‌ها به رشد کمي و کيفي شرکت‌هاي دانش‌بنيان ايراني منجر شده است

اگر خواستيد از بسيج و بسيجيان، بيش‌تر بدانيد، ويژه‌نامه لشکر سليماني ها را در صفحه اول فارس پيدا کنيد. يک نوار زرد رنگ که روي آن نوشته: «بسيج، لشکر مخلص خداست.»

امروز در تاريخ مناسبت‌هاي ديگري هم هست

امروز ۵ آذر مصادف با ۲۵ نوامبر ميلادي و ۹ ربيع‌الثاني هجري قمري در تقويم تاريخ، مناسبت‌هاي ديگري هم دارد.

ـ شهادت «نجيب‌الدين سمرقندي» دانشمند خراساني در سال ۶۱۰ قمري
ـ رحلت آيت‌الله «سيد حيدر حلّي» شاعر اهل بيت(ع) در سال ۱۳۰۴ قمري
ـ درگذشت عالم برجسته آيت‌الله «ميرزا عبدالرحيم نهاوندي» در سال ۱۳۰۴ قمري
ـ زادروز «لوپه وگا» نويسنده معروف اسپانيايي در سال ۱۵۶۲ ميلادي
ـ روز ملي و استقلال «سورينام» از استعمار هلند در سال ۱۹۷۵ ميلادي
ـ درگذشت «محمدعلي فروغي» سياستمدار ايراني در سال ۱۳۲۱ شمسي

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg