«علي نيکزاد» وزير راه و شهرسازي دولت دهم که نامش با مسکن مهر گره خورده است، ميگويد «از ابتدا اطلاعات غلط در خصوص پروژههاي مسکن مهر به رئيسجمهور دادند».
وي اسم سيد عباس آخوندي را نميآورد و ميگويد «وزيري که براي اخذ رأي اعتماد به مجلس معرفي شد ادعا کرد که مبتکر پروژههاي مسکن مهر است اما پس از اخذ رأي اعتماد گفت پروژههاي مسکن مهر مزخرف است».
نيکزاد معتقد است به جاي دور زدن تحريمها بايد تحريمها را بي اثر کنيم، او معتقد است: «فعال شدن پروژههاي مسکن مهر موجب ايجاد اشتغال و بي اثر شدن تحريمها خواهد شد».
«مجلس يازدهم، قرارگاه بزرگ سازندگي کشور خواهد بود»؛ وعدهاي که نيکزاد براي تحقق آن از طرح مجلس يازدهم براي ساخت ۷۰۰ هزار واحد مسکوني سخن گفت.
وزير راه و شهرسازي دولت نهم و دهم که به تازگي به نمايندگي مردم اردبيل در مجلس يازدهم انتخاب شده است، اعتقاد دارد: «دولت تدبير، کارنامه درخشاني در ايجاد رونق در سفرههاي مردم نداشته، مجلس هم با دولت کنار آمده و در قبال عدم اجراي قانون سکوت کرده است، به همين دليل عملکرد دولت و مجلس قابل دفاع نيست».
نيکزاد ميگويد: «به مردم قول دادهايم ساده زيست و انقلابي باشيم و در راستاي حل مشکلات آنها اقدام کنيم. اگر بتوانيم مجلسي در تراز انقلاب ايجاد کرده و از وعدههاي خود عدول نکنيم مجلس يازدهم طليعه دولتي انقلابي و حزب اللهي در سال ۱۴۰۰ خواهد بود».
او واکنش صريحي هم به تحليلهاي اصلاحطلبان در مورد اختلافات ريشهاي و عميق در ميان جريان اصولگراي مجلس يازدهم نشان ميدهد و تاکيد ميکند: «جنگ قدرت و اختلاس بين اصولگرايان مجلس يازدهم خوابي است که تعبير نخواهد شد. انتخابات هيئت رئيسه مجلس رقابتي اخلاقمدارانه در درون خانواده جريان انقلابي است».
متن کامل اين مصاحبه به شرح زير است:
پروژههاي مسکن مهر از سوي شما کليد زده شده اما از سوي وزير راه و شهرسازي دولت تدبير اين پروژهها مزخرف خوانده شد و دولت يازدهم و دوازدهم نه تنها پروژههاي مسکن مهر را ادامه نداد بلکه پروژههاي جديدي را هم براي حل مشکل مسکن مردم کليد نزد. چرا دولت يازدهم و دوازدهم تعهدات مسکن مهر را اجرايي نکرد؟
طبق اصل ۳، ۳۱ و ۴۳ قانون اساسي تأمين مسکن به خصوص براي افراد کم درآمد از وظايف دولت است. در دولت نهم و دهم کار بزرگي شکل گرفت و قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسکن مصوب شد. اين قانون هنوز منسوخ نشده است و دولت آقاي احمدينژاد براساس همين قانون پروژههاي مسکن مهر را کليد زد. در دولت دهم دو ميليون و۸۰۰ هزار مسکن مهر در شهرها و روستاها تحويل افراد واجد شرايط شد. بقيه واحدهاي مسکن مهر نيز در روستاها ۵۰۰هزار واحد با پيشرفت ۳۰ درصد و در شهرها نيز يک ميليون واحد با پيشرفت ۷۰ درصد تحويل دولت يازدهم شد.
اما متأسفانه دولت يازدهم و دوازدهم نه تنها پروژههاي مسکن مهر را اجرايي نکرد بلکه ايدهاي را هم جايگزين اين پروژهها نکرد. از ابتدا اطلاعات غلطي را به رئيسجمهور در خصوص پروژههاي مسکن مهر دادند. بهتر است دولت آثار مسکن مهر در کاهش تلفات انساني در هنگام بروز حوادثي مثل سيل و زلزله را بررسي کند. اگر پروژههاي مسکن مهر اجرايي نشده بود در هنگام بروز اين حوادث تلفات سنگيني ميداديم.
عدهاي بر سر سفره مسکن مهر نشسته و از آن انتقاد ميکنند. از ۵۰ هزار ميليارد توماني که براي اجراي پروژههاي مسکن مهر در اختيار بانک مسکن گذاشته شده بود حدود ۳۰ هزار ميليارد تومان به سيستم بانکي بازگشته است. دولت ميتوانست با اين اعتبارات پروژههاي مسکن جديدي را کليد بزند. در آن مقطع مردم با دو تا ۱۲ ميليون عليرغم تحريمهاي فلج کننده صاحبخانه شدند. از لحاظ مکان يابي و تأمين تأسيسات زيربنايي، مسکن مهر شاخصهاي بينالمللي دارد.
فعال سازي پروژههاي مسکن مهر چه تأثيري در افزايش نرخ اشتغال دارد؟
حدود ۷ سال است که پروژههاي مسکن خوابيده و بايد فکري به حال فعال سازي آن کرد. با فعالسازي پروژههاي مسکن، اشتغال در ۱۳۴ رشته فعال ميشود. هر يکصد متر مربع مسکن ۲.۵ نفر اشتغال مستقيم و غير مستقيم ايجاد ميکند. در زمان اجراي پروژههاي مسکن مهر، بنده هزار و ۴۶۰ روز وزير بودم. در اين زمان ۴۶۰ سفر براي بررسي مسکن مهر در شوراي عالي مسکن و شهرسازي استانها انجام دادم. بسياري از استانداران اعلام ميکردند که ما در استانمان کارگر براي کار در پروژههاي مسکن مهر پيدا نميکنيم.
حدود ۴۳۰ ميليون متر مربع مسکن مهر در دولت نهم و دهم کار شد که اگر براي هر يکصد متر مربع ۲.۵ شغل مستقيم و غير مستقيم ايجاد شده باشد حدود ۱۰ ميليون و ۸۰۰ هزار شغل در طي ۱۰ سال ايجاد شده است، به عبارت ديگر سالانه يک ميليون و ۲۵۰ هزار شغل ايجاد و يا تثبيت شده است.
آيا با توجه به تشديد تحريمها عليه ايران امکان فعال سازي پروژههاي مسکن وجود دارد؟
زماني که کشور در شرايط تحريم قرار ميگيرد مسکن تنها رشته اقتصادي است که ارز بَري ندارد و ميتواند اقتصاد کشور را به گردش درآورد. بنابراين فعال سازي پروژههاي مسکن به معناي اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي در راستاي غلبه بر تحريمها است. علاوه بر اين در نتيجه اجراي پروژههاي مسکن مهر در کشور تيمهاي فني و مهندسي ايران تا اندازهاي با تجربه و قوي شده بودند که اجراي اين پروژهها را در آمريکاي لاتين و کشورهاي همسايه را آغاز کرديم. اجراي پروژههاي مسکن مهر موجب افزايش عدالت شد. با تعطيلي اجراي اين پروژهها در واقع به عدالت، اقتصاد، اشتغال، اقتصاد مقاومتي و ازدواج جوانان جفا شد.
به نظر شما دولت يازدهم و دوازدهم با پروژههاي مسکن مهر سياسي برخورد کرد؟
برخي وزرا به آقاي رئيس جمهور اطلاعات غلط دادند که ما ميتوانيم در بافتهاي فرسوده پروژههاي مسکن را اجرا کنيم زيرا دولت نهم و دهم مسکن مهر را در بيابانها ساخته است. اين درحالي است که اجراي پروژههاي مسکن مهر يا در روستاها بود و يا در مراکز استانها يا شهرکهايي ساخته شد که نزديک به مراکز استانها است.
مديراني که ادعا ميکردند در بافتهاي فرسوده فلان مقدار واحد مسکوني ميسازيم امروز اعلام کنند که چند واحد مسکوني ساخته اند. مقام معظم رهبري در فروردين ماه سال ۹۱ در مشهد فرمودند «راهها و مسکنهاي زيادي ساخته شده است که اين طليعه پيشرفت و عدالت است» در اولين جلسه هيئت دولت يازدهم خدمت مقام معظم رهبري ايشان تأکيد کردند «اگر کساني با اصل مسکن مهر و تسهيلات آن مشکلي دارند، بدانند ميليونها خانوار منتظر هستند که خانههايشان را تحويل بگيرند. اين پروژهها بايد پيگيري و به اتمام برسد»
آقاي اسلامي گامهايي در راستاي اجراي پروژههاي مسکن مهر برداشته است اما انسجام و پشتيباني لازم در راستاي اجراي اين پروژهها وجود ندارد و اجراي اين پروژهها کار سختي است.
مجلس يازدهم چه برنامهاي براي نجات مسکن مهر و حل مشکلات تأمين مسکن مردم دارد؟
در مجلس يازدهم بايد در راستاي اجراي قانون اقدام کنيم. ماده ۱۱ قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسکن اعلام ميکند که دولت بايد سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکوني را در روستاها نوسازي و مقاوم سازي کند. ميتوانند براي اجراي اين پروژه به هر واحد مسکوني ۶۰ ميليون تومان وام بدهند که منابع آن حدود ۱۲ هزار ميليارد تومان ميشود. در حال حاضر ۳۰ هزار ميليارد تومان از منابع مسکن مهر به بانک مسکن بازگشته است. طبق اصل ۷۵ قانون اساسي، نمايندگان بايد درآمد و هزينه طرحهاي ارائه شده را در نظر بگيرند بنابراين طرح نمايندگان براي ادامه پروژههاي مسکن مهر به اين صورت است که با استفاده از منابع بازگشته از مسکن مهر پروژههاي جديد مسکن مهر را کليد بزنيم. ۲۰۰هزار واحد مسکن روستايي و ۵۰۰ هزار واحد مسکن شهري بايد ساخته شود.
قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسکن به دولت مجوز داده است براي اجراي ۵۰۰ هزار واحد مسکن شهري، زمين رايگان و تخفيفات مورد نياز را به تسهيلاتگيرندگان اختصاص دهد. با فعال شدن پروژههاي مسکن مهر، کارخانههاي مختلف سيمان، ذوبآهن، فولاد، کاشي، نظام مهندسي، کارگران، سيم و کابل فعال خواهند شد. با ساخت مسکن لوازمي مانند فرش، لوازم آشپزخانه و مبلمان نيز مورد نياز خواهد بود، بنابراين کارخانههاي توليد لوازم خانگي نيز فعال خواهند شد و چرخه توليد به گردش درخواهد آمد.
براي ساخت مسکنهاي شهري بايد ۳۰ درصد از وام، از منابع بازگشت از مسکن مهر با نرخ دو درصد و ۷۰ درصد از تسهيلات با نرخ ۱۸ درصد پرداخت شود. اگر براي هر واحد ۲۰۰ ميليون تومان نيز وام بدهيم، ميتوانيم با آورده جوانان، براي آنها مسکني تهيه کنيم. علاوه بر اين، تهاتر داراييهاي دولت با پيمانکاران در اجراي پروژههاي بزرگ، يکي از راهکارهاي مورد نظر ما است. فعال شدن پروژههاي مسکن موجب ايجاد اشتغال و بياثر شدن تحريمها خواهد شد. انشاالله مجلس يازدهم قرارگاه بزرگ سازندگي در کشور ايجاد خواهد کرد و منابع آن را نيز تعيين ميکند.
آيا مجلس دهم در قبال تخلف دولت از اجراي پروژههاي مسکن مهر اقدام مؤثري انجام داده است؟
مجلس دهم کملطفي کرد. وزير پيشنهادي براي اخذ رأي اعتماد در صحن علني گفت «من مبتکر پروژههاي مسکن مهر هستم»؛ نمايندگان نيز به اين فرد رأياعتماد دادند. پس از آن در سفري همين فرد گفت که «پروژههاي مسکن مهر مزخرف است» و بعد طرح مسکن اجتماعي را مطرح کرد، که به اندازه انگشتان دست نيز ساخته نشد.
براي ساخت مسکن در بافتهاي فرسوده بايد توجيه اقتصادي وجود داشته باشد و دولت يارانه بدهد. وزارت راه و شهرسازي در دولتهاي يازدهم و دوازدهم اعلام کرده بود که سالانه ۱۷۰ محله با همه نيازهاي اجتماعي در زندگي شهري نوسازي ميکنيم اما تا امروز اتفاقي در اين زمينه نيفتاده است.
مجلس دهم در زمينه تأمين مسکن آحاد مردم بسيار ضعيف عمل کرد. مجلس دهم با دولت کنار آمد و در قبال عدم اجراي قانون سکوت کرد. پيمانکاران بزرگي در دولتهاي نهم و دهم با ما همکاري کردند که اين افراد تحريمها را بياثر کردند. قرارگاه سازندگي سپاه، پروژه پالايشگاه خليجفارس را کليد زد و کشور را در توليد بنزين به خودکفايي رساند. امروز آمريکا در باب تحريم بنزين ايران هيچ اقدامي نميتواند انجام دهد.
بعد از سهميهبندي مجدد بنزين در دولت دوازدهم، مصرف بنزين در کشور به روزانه ۷۸ ميليون ليتر کاهش يافت اما دولتهاي نهم و دهم راهکار ديگري را براي فائق آمدن بر تحريم بنزين انتخاب کرد. اگر در توليد خودرو و ساير بخشهاي اقتصادي نيز چنين اقداماتي انجام ميشد، آمريکا نميتوانست جمهوري اسلامي را تحريم کند. در بحث دفاعي نيز مجاهدتهاي علمي شهدايي مثل طهرانيمقدم و سردار سليماني موجب ايجاد قدرت بازدارندگي براي جمهوري اسلامي شد. همه اين اقدامات باعث بياثر کردن تحريمها شد که مرحلهاي بسيار بالاتر از دور زدن تحريمها است. در بحث دفاعي و توليد بنزين به آمريکا ثابت کرديم که «ما ميتوانيم». در مجلس يازدهم قصد داريم دست به دست داده و تدبيري براي حل مشکلات مردم بيانديشيم. اگر دولت نخواهد اقدامي را براي حل مشکلات مردم انجام دهد، قانون اختيارات زيادي به مجلس داده و تکليف دولت و مجلس را مشخص کرده است.
آقاي اسلامي کارهايي را براي اجراي پروژههاي مسکن مهر انجام داده است اما بدون حمايت شخص رئيسجمهور، وزرا و استانداران، چنين پروژههايي قابل اجرا نيست. اجراي پروژههاي مسکن مهر بايد در اولويت کاري استانداران و رئيسجمهور باشد. ما در دولت اسبق ۱۵ روز يکبار با همه کساني که در حوزه مسکن ذينفع بودهاند اعم از سيستم بانکي، وزارت نفت، وزارت کشور، نظام مهندسي، وزارت مسکن و شهرسازي، وزارت اقتصاد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي جلسه داشتيم.
با انتخابات مجلس يازدهم شاهد تحول جدي در عرصه سياسي کشور بوديم. به نظر شما علت شکست اصلاحطلبان و حاميان دولت در انتخابات مجلس چه بود و عملکرد دولت چه نقشي در اين شکست داشت؟
ملت ايران در تشييع پيکر سردار شهيد حاج قاسم سليماني اتمام حجت کردند. مردم برنامههاي اصلاحطلبان و حاميان دولت را شنيدند و بر اين اساس به آنها رأي دادند و منتظر بودند پيشرفتي در عرصه سياسي، اقتصادي و بينالمللي رخ دهد. مردم عملکرد اصلاحطلبان و حاميان دولت را در طول هشت سال گذشته رصد کردند و نسبت به ناکارآمدي دولت و مجلس دهم انتقادات جدي دارند.
ضمن احترام به همه کساني که در کشور زحمت کشيدند، متأسفانه بايد بگويم در ايام انتخابات، در حوزههاي انتخابيه به هيچ وجه نميتوانستيم از عملکرد دولت يا مجلس شوراي اسلامي دفاع کنيم. مردم به هيچ وجه اظهارات حاميان دولت و اصلاحطلبان در توجيه عملکرد دولت و مجلس دهم را قبول نميکردند. زيرا آثاري از سادهزيستي، عزت ملي، پاکدستي و دغدغه مردم در عملکرد دولت نميديدند. در حوزههاي انتخابيه از ما سوال ميکردند که يعني چه رئيسجمهور ميگويد «من جمعه صبح متوجه شدم که قيمت بنزين به بيش از سه برابر افزايش يافته است؟»
به نظر شما به دليل اينکه دولت نتوانست نقشي در رونق سفرههاي مردم و حل مشکلات اقتصادي داشته باشد، مردم به اصلاحطلبان و حاميان دولت رأي ندادند؟
دولتهاي يازدهم و دوازدهم خيلي روي برجام مانور دادند در صورتي که ميتوانستند در کنار برجام فعاليتهاي اقتصادي را پيش ببرند. دولت تدبير دو طرح مهم برجام و طرح تحول سلامت را در دستور کار داشت. منابع مالي طرح تحول سلامت افزايش قابل توجهي يافت اما طرح تحول به خوبي اجرايي نشد و نيازمند منابع بيشتري بود.
در مورد برجام نيز مردم در انتخابات از ما سوال ميکردند که برجام براي ما چه فايدهاي داشت؟ برجام در سفرههاي مردم اثر مستقيم و مفيدي نداشت. دولت برجام را چنان براي مردم بزرگنمايي کرد که رئيسجمهور اعلام کرد حتي تأمين آب خوردن شما نيز به تصويب برجام وابسته است. مقام معظم رهبري با قيد شروطي، مجوز مذاکره را به دولت دادند اما اين شروط رعايت نشد. بعد از آن نيز مجلس ورود جدي به نقض برجام نداشت. در ادامه نيز مردم دچار مشکلات شديد اقتصادي شدند. اقدامات سياسي که در استيضاحها و رأي اعتمادها در مجلس دهم انجام شد، موجب دلزدگي مردم شد. مجلس دهم و دولتهاي يازدهم و دوازدهم کارنامه قابل قبولي نداشتند به همين دليل مردم به نامزدهاي انقلابي مجلس يازدهم رأي مثبت دادند. عمر مجلس يازدهم نيز کوتاه است. اگر ما نيز نتوانيم کاري براي مردم انجام دهيم و مردم از ما هم نااميد شوند، ديگر وامصيبتا است بنابراين بايد به تعهداتمان در قبال مردم عمل کنيم.
دولت کارنامه درخشاني در ايجاد رونق در سفرههاي مردم نداشته است. بايد تلاش کنيم رفاه و آسايش توأم با عزت و اقتدار بينالمللي را براي مردم ايجاد کنيم. مردم در مورد کارهايي که در دولت اسبق در زمينه مسکن، سهام عدالت، يارانه، فرهنگ نوکري مردم و شکستن ساختار مديريتي انجام داده است از ما تشکر ميکردند. من روستازادهاي بودم که در دولت اسبق وزير شدم. اگر بتوانيم معيشت و اقتصاد مردم را نجات دهيم، ديگر کسي جرأت نميکند بگويد «من ژن برتر هستم». مگر ما در جمهوري اسلامي ژن برتر داريم؟ افرادي که مدعي هستند ژن خوب دارند درواقع با استفاده از رابطهها، رانتها و امضاهاي طلايي پيشرفت کردهاند. مردم عليرغم آنکه مشکلات اقتصادي داشتند و از فساد و رشوه حاکم بر کشور دلخور هستند، در انتخابات مجلس يازدهم مشارکت خوبي داشتند.
اولويتهاي مجلس يازدهم چيست؟
قاطبه مجلس يازدهم از طيف نمايندگان انقلابي و اصولگرا هستند. ما به مردم قول دادهايم سادهزيست و انقلابي باشيم و در راستاي حل مشکلات مردم اقدام کنيم. قول دادهايم که اگر وزيري خلافي انجام داد و او را استيضاح کرديم، پاي استيضاح خود بايستيم تا صحنههايي مانند آنچه در مجلس دهم رخ داد، را در مجلس يازدهم شاهد نباشيم.
مردم واقعاً گرفتار هستند. در حوزه انتخابيه بنده افرادي زندگي ميکنند که خيرين به آنها بُن دادهاند تا نان تهيه کنند يعني افراد براي خريدن يک نان پول ندارند اين وضعيت با عدالت جمهوري اسلامي، آرمانهاي انقلاب و عدالت حضرت امير (ع) همخواني ندارد.
چهار سال مجلس يازدهم نيز به سرعت خواهد گذشت. حتماً بايد برنامه دقيق براي حل مشکلات مردم و بازگشت به آرمانهاي انقلابي داشته باشيم. اما اگر دولت ارادهاي براي حل مشکلات مردم نداشته باشد، قانون اساسي تکليف دولت و مجلس را مشخص کرده است.
در انتخابات دولت يازدهم و دوازدهم اصلاحطلبان از حاميان جدي اعتداليون بودند، اما در آستانه انتخابات مجلس يازدهم، انتقادات جدي به عملکرد دولت وارد ميکردند تا به اين وسيله حساب خود را از دولت جدا کنند. در انتخابات مردم با رأي به جناح انقلابي، اعلام کردند حساب اصلاح طلبان را از اعتداليون و دولت جدا نکردند. چرا اصلاحطلبان در اجراي اين پروژه موفق نشدند؟ و پيوند اعتدال و اصلاحات از ذهن مردم پاک نشد!
در انتخابات رياست جمهوري دوازدهم عملکرد همه گروهها و جناحها در حمايت يا انتقاد از دولت مشخص بود، اصلاح طلبان از دولت دوازدهم حمايت جدي کردند. نميتوان در انتخابات رياست جمهوري در حمايت از نامزدي اقدام کرد و بعد از آنکه آن نامزد در انتخابات کارنامه درخشاني نداشت، اعلام برائت کرد. مردم دقيق و هوشيار بوده و در حال حاضر قاطبه منتخبان مجلس يازدهم از جناح انقلاب هستند. نامزدهاي مستقلي که توانستند رأي بياورند نيز با انتقاد از دولت و بيان حرفهاي ارزشي توانستند رأي مردم را جلب کنند.
۴ سال پيش ائتلاف اعتداليون و اصلاح طلبان به شدت از برجام دفاع ميکردند. اصلاح طلبان زماني که کشور به شدت برجامي بود از اعتداليون در انتخابات حمايت کردند و با استفاده از برجام، مجلس دهم را فتح کردند، قصد داشتند در انتخابات مجلس يازدهم به خاطر ناکارآمدي دولت در مقابل جريان اعتدال بايستند و خود را جداي از اين جريان نشان دهند اما نتوانستند.
اصلاح طلبان بايد از ابتدا صف خود را از اعتداليون، جدا ميکردند، نميتوان هر وقت به نفع جريان سياسي خاصي نبود از ائتلاف جدا شود و تبعات ائتلاف را نپذيرد. عملکرد دولت يازدهم و دوازدهم به پاي اصلاح طلبان نيز نوشته شده است.
شکست اصلاح طلبان در انتخابات مجلس چه تأثيري بر انتخابات رياست جمهوري ۱۴۰۰ خواهد داشت؟
اگر بتوانيم مجلسي در تراز انقلاب ايجاد کنيم و به وعدههاي خود عمل کرده و از قانون عدول نکنيم مطمئن باشيد دولت حزب اللهي و انقلابي تشکيل خواهد شد، مجلس يازدهم طليعه دولتي انقلابي و حزب اللهي براي خدمت به مردم خواهد بود. مردم سره را از ناسره تشخيص ميدهند. دولت اسبق کار شبانهروزي ۷ صبح تا ۱۲ شب انجام ميداد، مجلس يازدهم نيز بايد اينگونه کار کند. اميد مردم به مجلس يازدهم است، مردم از مجلس يازدهم انتظار دارند دولتي را سر کار بياورد که هم و غم آن حل مشکلات مردم و تحقق آرمانهاي انقلاب باشد. حل مشکلات مسکن، اشتغال، نجات فناوري هستهاي از خواستههاي مردم از مجلس است. مجلس يازدهم بايد در تراز انقلاب باشند. يقين دارم با شکل گيري مجلس يازدهم و تحقق وعدههاي مجلس مبني بر حل مشکلات مردم، دولتي انقلابي در ادامه مجلس يازدهم تشکيل خواهد شد.
روزنامههاي اصلاح طلب بعد از روي کار آمدن مجلس يازدهم، ايجاد شکاف عميقي بين اصول گرايان را مجلس پيش بيني کردند و اعلام کردند، با توجه به ايجاد اين اختلافات بين اصول گرايان در سال اول ايجاد مجلس يازدهم، نمايندگان مشغول اختلافات داخلي خواهند بود و دولت تدبير سال پاياني خود را با آرامش طي خواهد کرد. از همين رهگذر احتمال اعتماد مجدد مردم به دولت اعتدالي را در سال ۱۴۰۰ پيش بيني ميکردند، نظر شما چيست؟
اين خواب آشفته اصلاح طلبان هرگز تعبير نخواهد شد. همه دوستان ما در مجلس يازدهم طرحهايي را براي اداره انقلابي مجلس دارند. قبل از ۷ خرداد که زمان تشکيل مجلس يازدهم است همه برنامههاي مجلس مشخص خواهد شد و با قدرت انقلابي کارها پيش خواهد رفت. همه نمايندگان مجلس يازدهم براي خدمت به اين ميدان وارد شده اند و هيچکس به دنبال قدرت نيست. نمايندگان به دنبال زنده کردن ارزشهاي انقلاب هستند و ميخواهند راه حاج قاسم سليماني را ادامه دهند. مردم به ما اعتماد کرده اند و رأي داده اند. دور از شرافت انسانيت و مروت است که ما اميد مردم را نااميد کنيم.
جنگ قدرت در مجلس شوراي اسلامي و اختلاف بين اصول گرايان خوابي است که تعبير نخواهد شد و با قدرت و قوت در راستاي خدمت به مردم عمل خواهيم کرد. براي انتخابات هيأت رئيسه مجلس نيز رأي گيري انجام خواهد شد. انتخابات هيأت رئيسه با رقابت اخلاق مدارانه و رعايت ارزشهاي درون خانوادگي جريان انقلاب انجام خواهد شد، رايزنيها در اين راستا ادامه دارد، گروههاي مختلف برنامههاي خود را ارائه ميدهند و طرحهاي مهمي براي حل مشکلات مردم در حال تدوين است. نمايندگان مجلس شوراي اسلامي براي خدمت به مردم به خانه ملت راه يافته اند نه براي قدرت طلبي.
مجلس يازدهم به چند فراکسيون تقسيم خواهد شد؟
در مجلس يازدهم نمايندگان اصلاح طلب و مستقل، فراکسيون اقليت را تشکيل خواهند داد و فراکسيون اکثريت نيز از سوي اصولگرايان و نمايندگان انقلابي تشکيل خواهد شد. ما ضمن محترم شمردن نظرات و ديدگاههاي فراکسيون اقليت، بايد آنها را نيز در تصميمات مشارکت دهيم تا با يکديگر بتوانيم به کشور خدمت کنيم. بايد مجلسي شکل دهيم که قدرت اعمال قانون را داشته باشد، دولت هم بايد تکليف خود را روشن کند. عملکرد دولت در بستر جامعه خريداري ندارد، نظرسنجيهايي که در انتخابات مجلس يازدهم انجام شد، بيانگر اين واقعيت است که مردم از عملکرد دولتمردان راضي نيستند. بايد عملکرد و رفتار دولت اصلاح شود. مردم از دولتمردان، امضاهاي طلايي، ژن خوب، اشرافيت، تبعيض و … خسته شده اند.
رويکرد مجلس يازدهم نسبت به دولت چگونه خواهد بود؟ با دولت مسامحه خواهيد کرد يا قانون را اعمال ميکنيد؟
مجلس يازدهم در ارتباطش با دولت سعي در اعمال قانون دارد. قانون اساسي تکليف روابط بين دولت و مجلس را مشخص کرده است. بايد اقدامات جدي براي حل مشکلات معيشتي مردم انجام شود. نمايندگاني که با ادعاي انقلابيگري و ساده زيستي و مخالفت با خلق و خوي اشرافي گري و ادعاي نوکري مردم رأي آورده اند بايد بر وعدههاي خود باقي بمانند.
مهمترين شخصيتهاي سياسي تأثيرگذار در مجلس يازدهم چه افرادي خواهند بود؟
مجلس يازدهم از درون خود اداره خواهد شد. اظهارنظرهايي که از بيرون بيان ميشود را مورد مطالعه قرار ميدهيم اما اجازه نخواهيم داد مجلس از بيرون اداره شود. همه نمايندگان مجلس يازدهم تابع نظرات مقام معظم رهبري هستند و به ولايت پذيري اعتقاد دارند. اداره مجلس از طريق افرادي خارج از صحن علني معنا ندارد. به اندازه کافي شخصيتهاي سياسي، اقتصادي، متخصص و انقلابي در مجلس حضور دارند و نياز نيست مجلس از بيرون اداره شود اما اين امر مغايرتي با استفاده از نقطه نظرات تخصصي افراد ندارد.