به گزارش هفت چشمه، «محمدصادق کوشکي» کارشناس مسائل سياسي در گفت و گو با خبرنگار سياسي شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ در خصوص تحقق و يا عدم تحقق وعده هاي حسن روحاني در دولت هاي يازدهم و دوازدهم اظهار داشت: اگر بخواهيم به وعده هاي سال 96 رئيس جمهور اشاره کنيم، مي توان گفت که آقاي روحاني توانست به دو وعده انتخاباتي سال 96 خود عمل کند.
وي در تشريح تحقق دو وعده رئيس جمهور بيان داشت: آقاي روحاني وعده داده بود اجازه نمي دهد که در خيابان ها ديوار بکشند که اين وعده محقق شد و از طرفي هم وعده داده بود که کنسرت ها ادامه پيدا خواهد کرد که اين وعده نيز تحقق يافت؛ در حقيقت وعده اصلي آقاي روحاني اين بود و وعده ديگري در سال 96 نداشتند.
کارشناس مسائل سياسي در پاسخ به اين سوال که "دليل اصلي عدم تحقق وعده هاي آقاي روحاني چيست؟" گفت: آقاي روحاني و دوستانش، اعتقادي به اين که بايد وعده ها را عملياتي کرد، نداشتند و آن ها صرفاً به وعده ها به عنوان يک ابزار براي جذب آراي مردم نگاه مي کردند و بعد از آن که آراي مردم را در سال 96 به دست آوردند، دليلي نمي ديدند که بخواهند وعدهايشان را محقق کند و يا خودشان را براي عملياتي کردن وعده ها به زحمت بياندازند.
کوشکي افزود: خيلي از وعده هاي روحاني اصلا امکان عملياتي شدن نداشت و در واقع اين مسئله باعث شد تا بسياري از وعده هاي اقتصادي و سياسي دولت آقاي روحاني محقق نشود.
روحاني: وعده هاي ما در زمان صلح بود، اما الآن در زمان جنگ هستيم
حجتالاسلام حسن روحاني در آيين گراميداشت روز صنعت پتروشيمي ايران که روز دوشنبه 9 دي ماه برگزار شد، اظهار داشت: برخي به ما انتقاد ميکنند که چرا بهقولهاي خودتان عمل نکرديد؛ ما در شرايط صلح آن قول ها را داديم اما بعد وارد يک جنگ شديم.
وي با اشاره به اينکه برخي ها ميگويند در فروردين ۹۶ قولهايي داديد، ولي فروردين 97 لحن دولت فرق کرده است، گفت: قولهاي دولت در زمان صلح بود ولي الان در زمان جنگ قرار داريم.
وعده هايي که روي هوا داده شد و روي زمين ماند
دولت يازدهم از ابتداي هفته سوم مرداد ماه 92 رسماً آغاز به کار کرد؛ حسن روحاني رئيسجمهور مردم در انتخابات باشکوه 24 خردادماه 92، با ارائه شعارها و وعدههاي انتخاباتي توانست رأي اکثريت را به دست آورد.
وي با نقد وضع موجود اقتصادي، اجتماعي و سياسي کشور، به مردم وعده داد دولتي بر سر کار آورد که هم مشکلات اقتصادي چون بيکاري و گراني را حل کند و هم مطالبات سياسي و اجتماعي و فرهنگي مردم را محقق سازد.
امروز مردمي که به او در سال هاي 92 و 96 رأي دادند و آنهايي که به او رأي ندادند، چشمانتظار تحقق وعدهها و شعارهاي روحاني هستند. بر همين اساس نگاهي به برخي از وعده هاي حسن روحاني مي اندازيم.
رئيس دولت يازدهم بيش از 100 وعده سياسي به مردم داد که چند نمونه از آن ها را در زير مي خوانيد:
1. ما در سياست خارجي بايد منافع کشور و امنيت ملي را حفظ کنيم و شرايطي فراهم کنيم که فرصتهاي لازم براي مردم به وجود بيايد.
2. دولت تدبير و اميد خود را در همه زمينهها پاسخگوي مردم ميداند و اين را جزو وظايف خود ميداند.
3. تحريمها را قدم به قدم کاهش داده و در نهايت آنها را خواهيم شکست.
حسن روحاني در حوزه اقتصادي هم بيش از 150 وعده به مردم داد که برخي از آن ها را در ادامه مي خوانيد:
1. اقتصاد بدون نفت جزء سياستهاي کلي نظام است.
2. مسئله مسکن نيز در اولويت دوم جوانان است که به آن توجه ويژهاي دارم.
3. دولت تدبير نخواهد گذاشت که ارزش پول ملي ظرف 6 ماه به يک سوم کاهش يابد.
روحاني در حوزه هاي اجتماعي و ورزشي و... نيز وعده هاي شيريني به مردم داد که در اين مقوله نمي گنجد. مطالبه اصلي امروز مردم اين است که دولت يازدهم و دوازدهم علي رغم تمام خلف وعده هاي خود، بتواند زندگي و شرايط عادي را براي شان فراهم بسازد.
امروز عدم توانايي کنترل بازار، افزايش لحظه به لحظه تورم، افزايش بي سابقه قيمت کالاهاي اساسي، کاهش قدرت خريد مردم، کاهش ارزش پول ملي و.... از دستاوردهاي دولت يازدهم و دوازدهم است که معيشت مردم را با مشکلات عديده اي مواجه کرده است.
به نظر مي رسد دولت يازدهم و دوازدهم علي رغم شعار تدبير و اميد، عزمي براي اداره امور اجرايي کشور ندارد و صرفاً با شعارها و وعده ها درصدد پيشبرد اهداف کشور است؛ به گفته کارشناسان اقتصادي نبود عزم و اراده براي کنترل وضعيت موجود ربطي به تحريم ها ندارد و در حقيقت عدم توجه به ظرفيت و نگاه به داخل تنها مسئله اي است که با تغيير نگرش و تغيير سياست دولتمردان در اين زمينه مي توان کشور را به بهترين شکل ممکن اداره کرد.
انتهاي پيام/