کد مطلب: 173618
جهانبين نيوز گزارش مي دهد/
به جاي آنکه ماهي به آن ها بدهد ماهي گيري يادشان داد/وقتي نقش ياريِ نيازمندان بر تار و پود قالي مي نشيند
تاریخ انتشار : 1398/07/13 08:06:23
نمایش : 1192
مريم عالي پور هفشجاني کارآفرين خير در چهارمحال و بختياري است که با هدف کمک به نيازمندان به ويژه زنان سرپرست خانوار اقدام به تهيه دار قالي براي اين زنان و آموزش آن ها نموده است .
به گزارش هفت چشمه به نقل از جهانبين نيوز؛ مقدمه ذوق و خلاقيت هنري هر جامعه اي از سنن  زندگي و سوابق  تاريخي و محيط زيست آحاد آن قوم ريشه و الهام مي گيرد و غالبا اين ذوق و استعداد در  يك و يا چند رشته خاص بگونه اي متبلور مي شود كه رقابت جوامع ديگر با آن ملتها و اقوام در آن رشته ها بدلايل متعدد تا حدودي دشوار  و شايد عبث مي گردد.

از جمله هنرهائي كه در اين سرزمين درمرور زمان به ذروه كمال و استادي رسيده و ذوق هنرمند ايراني در پهنه آن فرصت  تجلي وافر يافته  هنرقالي بافي است و دليل اين شكوفائي و اوليه مناسب براي توليد فرش از قبيل پشمهاي  مرغوب و انواع گياهان رنگدار دانست .

بافت  قالي و قاليچه در روستاها و يا درميان ايالات بيشتر به عهده زنان و دختران است و در كارگاههاي شهري حرفه اي است كه بافندگان زن و مرد به آن مي پردازند.

علاقه و پيوند عاطفي مردم ايران به اين ميراث هنري خود و نيازي  كه بداشتن آن در مسكن و ماواي خود احساس مي كنند زايد الوصف است و شايد به جرات بتوان گفت كمتر خانه شهري در ايران است كه مفروش به تخته فرشي نباشد و در هيچ گوشه اي از جهان خريد  و فروش فرش به آن مقياسي كه در ايران معمول است رايج باشد .

اين ذوق و علاقه هنري در يکي از زنان هفشجاني به نام مريم عالي پور نيز نمايان شد اما با هدف کمک به نيازمندان به اينگونه که زنان بي سرپرست و نيازمند را چه در شهر هفشجان و چه در نقاط دور افتاده استان چهارمحال و بختياري شناسايي مي کرد و از ذوق ذاتي آن ها در زمينه فرش بافي استفاده کرده و از آن ها طلب همکاري نموده با آن ها قرارداد بسته و ماه به ماه حقوق آن ها را پرداخت نموده است  که اين کار زيباي بانو هفشجاني زبانزد خاص و عام گشته است.



از 15 سالگي شروع به بافت فرش نمودم

مريم عالي پور کارآفرين خير در چهارمحال و بختياري در گفتگو با خبرنگار جهانبن نيوز اظهار کرد: از 16 سال پيش به همراه يکي از دوستانم شروع به گذاشتن دارهاي قالي کرديم و تعداي از خانم هاي بي سرپرست را تحت حمايت خود قرار داديم.

وي با اشاره به اينکه هدف ما اين بود که به زنان سرپرست خانوار کمکي کرده باشيم تصريح کرد: با خانواده هاي ثروتمند که توانايي خريد قالي دست باف را داشتند رايزني کرديم که فرش ها را از ما خريداري کرده که ما بتوانيم از پول فروش فرش ها حقوق زنان سرپرست خانوار را به موقع پرداخت کنيم.

عالي پور ادامه داد: يک سالن را از آموزش و پرورش اجاره کرديم و خانواده هايي که نياز به اين کار داشتند را در اين سالن گرد آوري کرده و براي آن ها دارهاي قالي را گذاشتيم.

وي اذعان داشت:در اين سالن 15 دار قالي گذاشته شد که 35 کارگر روي آن کار کردند  که در يک سال فرش ها تمام شد و توانستيم همه آن ها را به فروش برسانيم.

تنها براي رضاي خدا کار مي کردم

اين بافنده فرش ادامه داد: پنج سال اول کارم،  دارها را در سالن آموزش و پروش کار ميگذاشتم اما بعد از پنج سال براي يک عده از بافندگان که حقوق خود را دريافت نميکردند و از من خواسته بودند که برايشان دار قالي خريداري کنم اين کار را انجام دادم و کم کم در خود خانه ها دار قالي را گذاشته و مواد و مصالح نيز در اختيار آن ها قرار مي دادم و نهايت فرش را از آن ها خريداري مي کردم.

وي با اشاره به اينکه اين کار را تنها در شهر هفشجان انجام نمي دهم بلکه در تمام روستاهاي محروم  اين استان نيز کار مي کنم بيان داشت: به روستاهاي دور افتاده رفته و براي کمک به خانواده هاي بي بضاعت دار قالي برده و از آن ها خواستم که برايم کار کنند و حقوق دريافت نمايند.

  عالي پور با تاکيد بر اينکه در حال حاضر 70 دار قالي داريم خاطر نشان کرد: متاسفانه براي خريد مواد و مصالح با مشکل مواجه شده ايم.

وي اظهار کرد: در گذشته آموزش هاي لازم هم به بافندگان داده مي شد و با کمک مردم کارگاه راه اندازي مي کرديم.




کمک به بي سرپرستان هدف من از شروع اين کار بود

عالي پور هدف خود را کمک به بي سرپرستان عنوان کرد و گفت: يک فرش حداقل يک سال زمان نياز دارد که تمام شود و همين موجب مي شود يک خانوده بي بضاعت تا يک سال نگراني براي خرج و مخارج زندگي خود نداشته باشند.

وي با اشاره به اينکه سازمان صنعت و معدن با ما همکاري لازم را داشته اند بيان داشت: سازمان صنعت و معدن تسهيلات کم بهره را در اختيار ما گذاشته تا توانستيم اين تعداد دار قالي را خريداري کنيم.

وي با اشاره به اينکه آموزش و پرورش نيز با ما در اين زمينه همکاري داشت گفت: آموزش و پرورش هر کلاس را به ما پنج هزار تومان اجاره داد.

عالي پور با اشاره به اينکه فرش هايي که مي بافيم طرح خشت هستند بيان داشت: بعضي از نقشه ها را خودمان انتخاب مي کرديم و بعضي ها را سفارش گرفته ايم .
وي با تاکيد بر اينکه فرش خانگي يک سري مزايايي دارد عنوان کرد: فرش هاي خانگي  در زمستان گرم و در تابستان خنک هستند .

فرش گنجينه نفيسي است

اين بافنده هفشجاني گفت: سه فرش در خانه دارم که يکي از آن ها را صبح مي بافم يکي ديگر را ظهر و ان يکي عصر بافته مي شود و از اين طريق کمک حال بچه هاي خودم  در بحث هاي مالي هستم .
 
بيماري سرطان من را از ادامه کار منع کرد

عالي پور از بيماري خود نيز گفت و ادامه داد: متاسفانه در سال هاي اخير دچار بيماري سرطان شده ام و در حال حاضر تحت درمان بوده و به همين خاطر نتوانستم کار خود را ادامه دهم.

وي افزود: رنگ آميزي خامه ها قبلا نيز با خودم بود اما بعد از بيماري ديگر نتوانستم اين کار را انجام دهم.

وي با ابراز اميدواري گفت: بعد از تمام شدن مراحل درمانم مجدد کار خود را آغاز مي کنم.
 
عالي پور در پايان صحبت هايش خاطر نشان کرد:هر فرد بايد براي خود تلاش کند تا بتواند به موفقيت هاي بزرگ دست يابد من از ابتداي کار مخالف زياد داشتم اما با توکل بر خدا کارم را آغاز و موفق هم شدم.

انتهاي پيام/1020ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg