کد مطلب: 173112
سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد:
8.5درصد چهارمحال وبختياري مبتلابه ديابت هستند/رسانه‌ها رکن سوم در کنترل و مراقبت از بيماري ديابت
تاریخ انتشار : 1397/09/13
نمایش : 1260
سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد و رئيس مرکز بهداشت چهارمحال و بختياري گفت: هم اکنون در استان ۱۷ هزار و ۹۸۶ بيمار مبتلا به ديابت وجود دارد.
به گزارش هفت چشمه، سيد راشد جزايري سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد و رئيس مرکز بهداشت چهارمحال و بختياري در گفت وگو با جهانبين نيوز، گفت: ديابت از گروه بيماري هاي متابوليک و اختلالي چند عاملي است که با افزايش مزمن قند خون يا هيپرگليسمي مشخص مي شود و ناشي از اختلال ترشح يا عمل انسولين يا هر دوي آنهاست.همانگونه که مستحضر هستيد طي سال هاي اخير افزايش شيوع بيماري ديابت در جهان، اين بيماري را به بزرگترين اپيدمي تاريخ تبديل کرده است.

وي از جمله عوامل مستعد کننده در ايجاد ديابت را علل ژنتيکي عنوان و افزود:  وجود فرد ديابتي در افراد درجه يک خانواده، سبک زندگي آسايش طلبانه و عدم تحرک، رژيم غذايي نامناسب و پر انرژي و بدون فيبر و پرخوري، حاملگي، فشار خون بالا، عفونت هاي ويروسي ، مواد شيميايي و استرس  از عوامل ديگر اين بيماري است.

وي، تشنگي زياد، افزايش ادرار، احساس خستگي را از علائم شايع بيماري ديابت عنوان و افزود: ديابت نوع ۱ و ۲ ، دو شکل اصلي و مهم اين بيماري مزمن هستند و به ترتيب در حدود ۱۰ و ۹۰ درصد از کل جمعيت ديابتي ها را درگير کرده اند.

به گفته وي، ديابت نوع ۲ يا ديابت بزرگسالي نوعي از ديابت و و شامل تمام افرادي است که دچار مقاومت به انسولين و معمولا کمبود نسبي ( ونه مطلق) انسولين هستند.ديابت با اختلال هاي مختلف در متابوليسم گلوکز، پروتئين و چربي همراه است .افزايش مزمن قند خون نيز موجب تخريب ، اختلال عمل و نارسايي عضوهاي مختلف به خصوص چشم ها، کليه ها ، اعصاب و قلب و عروق مي شود.

جزايري گفت: از آنجايي که غربالگري ديابت در برخي گروههاي پر خطر از نظر ابتلاء به ديابت نوع ۲ مقرون به صرفه است ، همچنين از سويي ديگر به دليل ماهيت تدريجي ديابت نوع ۲، خطر بروز عوارض تازمان تشخيص باليني بالا است، بنابراين درمان وتشخيص زودرس مي تواند آثار اين بيماري و بيماري هاي همراه آن نظير ديس لپيدمي ، فشار خون بالا و چاقي را کاهش دهد.

وي تصريح کرد: با توجه به ميزان بالاي شيوع ديابت به نظر مي رسد جهت پيشگيري و کنترل اين بيماري و بيماري مزمن ديگر بايد برنامه ريزي مناسب توسط مسئولين ذيربط انجام شود تا بتوان بار ناشي از چنين بيماريهايي را بيش از پيش کاهش داد.براي پيشگيري از بيماري يا کاهش عوارض آن (چشمي ، کليوي ، قطع عضوو ...) مداخله هاي آموزشي طراحي شده اند.اين نوع مداخله ها در تلاش هستند تا افراد از شيوه هاي پيشگيري ، درمان و كنترل بيماري خودآگاهي يابند.

سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد خاطرنشان کرد: اکنون ميانگين کشوري ابتلا به بيماري ديابت ۱۱ درصد و در استان ۸.۵ درصد است و در تلاش هستيم تا به نحو مطلوب شناسايي و مراقبت‌هاي لازم را براي اين بيماري انجام دهيم.

جزايري ادامه داد: سطح ارائه دهنده خدمات شامل بهورزان، مراقبان سلامت و پزشکان عموم و متخصصان را يکي از ارکان اساسي در کنترل و مراقبت از بيماري ديابت دانست و گفت: همکاري دستگاه‌هاي اجرايي متولي و سازمان‌هاي مردم نهاد و به ويژه خانواده‌ها نيز موثر است كه دو سال متوالي شعار هفته ديابت« ديابت و خانواده» بود.

وي رسانه‌ها را رکن سوم در کنترل و مراقبت از بيماري ديابت دانست که در افزايش سطح سواد مردم نقش ارزنده دارند.

جزايري افزود: علاوه بر اين ، با توجه به اهداف سند ملي پيشگيري و کنترل بيماريهاي غيرواگير و عوامل خطر مرتبط، جمهوري اسلامي ايران متعهد گرديده است که سير صعودي شيوع ديابت را تا سال ۱۴۰۴ متوقف نمايد. همگام با ادغام برنامه مراقبتهاي ادغام يافته بيماريهاي غيرواگير، اطلاع رساني همگاني در زمينه اهميت بيماري ديابت همزمان با روز جهاني ديابت تاکيد مي گردد.

انتهاي پيام/1022ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg