کد مطلب: 172255
عرشي:
زنگ خطر آلرژي به صدا در آمد
تاریخ انتشار : 1396/07/19 09:12:50
نمایش : 2929
فوق‌تخصص آلرژي و ايمونولوژي باليني گفت: در بروز آلرژي‌ زمينه‌هاي وراثتي و عوامل محيطي به خصوص حساسيت‌هاي فصلي نقش بسزايي دارند.

به گزارش هفت چشمه، صبا عرشي، فوق‌تخصص آلرژي و ايمونولوژي باليني در گفتگو با برنامه «فراسو» شبکه راديويي سلامت با بيان اينکه يکي از انواع آلرژي که سيستم ايمني برخي افراد نسبت به عوامل محيطي واکنش بيشتري نشان مي‌دهد آلرژي‌زاهاي خانگي است، گفت: اين واکنش‌ها با علائم خاصي همراه است که ما با انواع حساسيت‌ها از آن نام مي‌بريم. زمينه وراثتي در اين خصوص نقش دارد و البته عوامل محيطي هم در بروز حساسيت موثر است.

در خصوص علل افزايش شيوع آلرژي در جهان گفت: زايمان به روش سزارين، مصرف شيرخشک يا شير گاو، تغيير شيوه زندگي و زندگي شهر نشيني و تغذيه از مواد غذايي کارخانه‌اي از اين عوامل هستند.

وي با بيان اينکه آلرژي‌هاي تنفسي ناشي از استنشاق و ورود مواد حساسيت‌زاي موجود در هوا که از بيني تا ريه را مي‌تواند درگير کند، افزود: عوامل استنشاقي به 2 دسته تقسيم مي‌شود. عوامل فصلي که در فصل خاص مشکل ايجاد مي‌کند که اين عوامل در هوا وجود دارد. عوامل دائمي که در منزل هستند. آلرژي استنشاقي روي سيستم تنفسي تاثيرگذار است. ضمن اين که روي پوست و مخاط هم اثرگذار است.

عرشي با بيان اينکه آلرژي بيشتر کودکان را درگير مي‌کند، ادامه داد: عوامل آلرژي‌زا داخل منزل عبارتند از: ذرات سوسک، حشره‌اي به نام مايت و گازهاي درون منزل مثل سوخت فسيلي، پشم، پر، چوب و... که در وسايل منزل يافت مي‌شود. اين موارد در تمام طول سال، فرد را تحريک مي‌کند. بويژه در شب‌ها بيشتر وارد دستگاه تنفسي مي‌شود.

وي در باره مايت‌ها تصريح کرد: مايت‌ها حشراتي هستند از خانواده کنه. بدن آنها سه دهم ميلي‌متر قطر دارد. ذرات بدن و مدفوع آنها وارد هوا و محيط زندگي مي‌شود. هر قدر خانه کهنه‌تر و سنتي‌تر باشد غلظت مايت‌ها بيشتر است. اين موجودات در قالي، موکت، محيط گرم و مرطوب زندگي مي‌کنند و تکثير مي‌شوند.

اين فوق‌تخصص آلرژي و ايمونولوژي باليني با بيان اينکه سمپاشي عادي روي آنها اثر نمي‌گذارد و بايد با رعايت بهداشت محيط مي‌توانيم به اين هدف برسيم، بيان کرد: خانه‌ها بايد روزانه دو سه ساعت هواگيري شوند. بعلاوه جوشاندن آب نبايد در خانه زياد صورت گيرد؛ زيرا رطوبت داخل منزل را بالا مي‌برد. ملحفه‌ها نيز بايد هفته‌اي يکبار با ماشين لباسشويي با حرارت 60 درجه سانتي‌گراد شسته شوند و مقابل نور خورشيد قرار بگيرند.

وي  با بيان اينکه مايت‌ها با چنگال‌هاي خود به الياف مي‌چسبند و با شست وشوي عادي با دست از بين نمي‌روند، اظهارداشت: پس نبايد به کودکي که آلرژي دارد، عروسک پشمالو بدهيم، چون مايت‌ها در اين عروسک‌ها رشد و تکثير مي‌يابند. سمپاشي سالانه به منظور از بين بردن سوسک‌ها و بستن سوراخ فاضلاب براي وارد نشدن سوسک نيز اهميت دارد.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg