به گزارش
هفت چشمه به نقل از
جهانبين نيوز؛ محمد ملکمحمدي رئيس سازمان انتقال خون چهارمحال و بختياري در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سازمان انتقال خون يک سازمان حاکميتي و از مجموعه وزارت بهداشت است.
فعاليت سه پايگاه انتقال خون در چهارمحال و بختياري
وي با بيان اينکه در چهارمحال و بختياري سه پايگاه انتقال خون فعال هستند افزود: مرکز خونگيري شهرکرد که در دو شيفت کار ميکند، مرکز انتقال خون بروجن که در يک شيفت کار ميکند و مرکز خونگيري فارسان که يک روز در ميان کار ميکند اين سه پايگاه هستند.
رئيس سازمان انتقال خون چهارمحال و بختياري گفت: در تلاشيم در شهرستانهايي که مرکز اهداث خون ندارند بصورت سيار خونگيري انجام شود.
ملکمحمدي خاطرنشان کرد: ذخيره و رزرو خون از وظايف مهم بيمارستاني است و خوني که از مردم دريافت ميشود در دو بخش قرار ميگيرد، يکي خود خون و ديگري فرآوردههاي مشتق از خون که در پالايشگاه توليد ميشود و در ايران پالايشگاهي براي توليد اين مشتقات وجود ندارد.
رئيس سازمان انتقال خون چهارمحال و بختياري با بيان اينکه مازاد خون و فرآوردههاي آن که در اين استان توليد ميشود در شبکه ملي خونرساني به استان تهران و خوزستان ارسال ميشود تاکيد کرد: خون و فرآوردههاي آن با دو شاخص زمان و نوع نگهداري قابل استفاده هستند.
حذف اهداکنندگان بار اول از 20 آذر 95 در چهارمحال و بختياري
وي با اشاره به اينکه مراکز اهداي خون در چهارمحال و بختياري از ۲۰ آذر سال ۹۵ بحث حذف اهداکنندگان بار اول را به اجرا درآورده است افزود: با اجراي اين طرح خوني که در اختيار بيماران قرار ميگيرد سالم بوده و احتمال ابتلاي دريافتکننده به بيماريهاي هپاتيت و ايدز را بسيار کاهش داده است.
ملکمحمدي ادامه داد: در طرح حذف اهداکنندگان بار اول آزمايشهاي لازم بر روي خون دريافتي صورت گرفته و در صورت نبود مشکل اين فرد بعد از سه ماه ميتواند براي اهداي خون در مرکز حاضر شود.
تعهد چهارمحال و بختياري براي ثبت ۶۰۰ مورد در طرح سپاس تا پايان سال
وي با اشاره به اجراي طرح سپاس در اين استان از ابتداي سال ۹۶ يادآور شد: در اين طرح از خون براي بهرهگيري از سلولهاي بنيادي استفاده ميشود به اين صورت که مرکز استان به عنوان پذيرهنويس از افراد داوطلب خون گرفته و اين خون براي انجام آزمايشات به تهران ارسال ميشود که بعد از انجام آزمايشهاي لازم اين خون در بانک سپاس ثبت شده و در صورت هماهنگي با مشخصات بيماران نيازمند براي آنها استفاده ميشود.
ملکمحمدي ادامه داد: در اين استان با توجه به اينکه اين طرح نوپا است تاکنون ۴۵ نفر در بانک سپاس ثبت شده است اما تعهد استان تا پايان سال ثبت ۶۰۰ مورد است.
وي با اشاره به راهاندازي مرکز جامع اهداکنندگان براي اهداي پلاسما و پلاکت افزود: همه دستگاههاي مورد نياز براي راهاندازي اين مرکز تهيه شده و آموزشهاي لازم در اين زمينه به پرسنل ارائه شده است.
رئيس سازمان انتقال خون چهارمحال و بختياري بيان داشت: اهداکنندگان خون به سه دسته اهداکنندگان بار اول، اهداکنندگان باسابقه و اهداکنندگان مستمر تقسيم ميشوند که ما تنها ۵۰ درصد اهداکننده مستمر داريم و درنظر داريم آن را به ۹۰ درصد برسانيم.
تنها ۳ درصد از اهداکنندگان خون را خانمها تشکيل ميدهند
وي گفت: تنها ۳ درصد از اهداکنندگان خانمها هستند که اين آمار با شاخصهاي جهاني فاصله بسياري دارد و نياز به فرهنگسازي دارد.
ملکمحمدي به خونگيري ۲۴ هزار و ۹۵۷ واحد خون در سال ۹۵ اشاره و گفت: در چهار ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۳/۵ درصدي را شاهديم که اين رشد باتوجه به اينکه بايد در عرضه و تقاضا تعادل برقرار باشد رشد معقولي است.
رئيس سازمان انتقال خون چهارمحال و بختياري به تعرفهدار شدن خون و فرآوردههاي آن درقالب نظام تحول سلامت اشاره و افزود: هزينه اين تعرفهدار شدن را بيماران پرداخت ميکنند و هزينه پرداختي وارد خزانه دولت ميشود.
وي با بيان اينکه اعتبارات اين سازمان در استان بسيار کم است افزود: ما محبوريم تجهيزات مورد نياز خود را از تهران بگيريم که نيازمند نگاه ويژه مسئولان در اين زمينه هستيم.
انتهاي پيام/۱۰۲۶ج